17 september 2010

Rebane: riigisisene tegevus materjalitootjale kahjumlik 

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevjuht Enno Rebane rääkis, et tootjate hinnatase on aasta jooksul pigem langenud, ent samas on viimastel kuudel müük pisut intensiivistunud. 

"Materjalitootjate hinnanguile toetudes tuleb tõdeda, et hinnatõusu toimunud ei ole. Hinnatase on aasta jooksul enamasti veelgi langenud ja see kajastub ka näiteks  Äripäeva ehitusmaterjalitootjate TOP-is, kus suur osa firmadest oli 2009. aastal kahjumis," märkis Rebane ning lisas, et enamus kasumis olnud ettevõtetest on tänu võlgu ekspordile ja riigisisene tegevus oli mullu pigem kahjumlik.

Viimase kuu jooksul on ehitusmaterjalide ja toodete müük Rebase sõnul ehk õige pisut intensiivsemaks muutnud. Ka on paranenud eksportivate ettevõtete olukord. "Lisaks ehituskeemiale, akendele, ustele, fassaadidele on eksportima asunud ka betoonelementide tootjad," sõnas Rebane, kelle arvates on materjalide hinnatõus hädavajalik, sest vastasel korral on 2010. aasta kokkuvõtete tegemisel tulemused veelgi halvemad kui mullu ning kahjumis ettevõtete arv üha suureneb.

"Mitmed sisendid on muutunud kallimaks - väga olulisel määral elektrienergia, kuid ka muud energiakandjad; igal aastal on tõusnud keskkonnatasud ning vaatamata halbadele majandustingimustele tõstetakse neid ka järgmisel aastal," nentis liidu juht.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785