14. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautakesko: kaupluste hinnatase tegelikult üsna võrdne

Eelmisel nädalal avaldatud Faktum&Ariko ehitusmaterjalide kaupluste hinnauuringu kohaselt pakub parimat hinda Bauhof – uuringu tellija. Hinnamonitooringuid teevad ka teised kauplused ning Rautakesko juhi sõnul on kaupluste hinnad võrdsel tasemel.   

Bauhof Grupi turundusjuht Sigre Parm tunnistas, et kümme päeva väldanud ostukorvi uuringu tellis Bauhof ise. „Pakume oma klientidele parima hinna garantiid ja alati taskukohaseid hindu  -  seetõttu jälgime pidevalt konkurentide hinnakujundust,“ sõnas Parm. Suuremaid ostukorvi uuringuid on tema sõnul läbi viidud kvartaalselt: „Seoses konkurentsi tihenemisega jäi seekord pikem vahe, et saada ülevaade kõikide turulolijate hinnatasemest.“

Parm teab, et uuringufirmast Faktum&Ariko on uuringu tellinud ka kevadel Eesti ehituskaubandusturule sisenenud Bauhaus, kes asus aktiivselt kaardistama oma positsiooni turul. „Selle uuringu põhjal on Bauhofi ehitus- ja aiakaupluste kett jätkuvalt Eestis kõrgeima tuntusega. Samuti oleme jätkuvalt ka eelistatuim kauplus: 22% tarbijatest hindab meie kauplusi valdkonna parimateks ning 40% tarbijatest on oma ostu sooritanud viimase 6 kuu jooksul just Bauhofist,“ ei varja Parm heameelt.

Rautakesko AS juhatuse esimees Alo Ivask, olles tutvunud kokkuvõttega Bauhofi uuringust, nentis, et raske on kommenteerida uuringut, mida ise näinud pole ja mille metoodikat ei tea – sest antud uuring pole ju avalik. „Ei ole selge see, kas ja millisel määral on arvesse võetud sooduskampaaniate hindu, mis ajutiselt näitavad kellegi hinnaeelist. Ja kas võrreldud on ikka võrreldavaid tooteid?,“ tekkis tal hulk küsimusi.

Ivask rääkis, et ka Rautakesko teeb ise regulaarseid hinnamonitooringuid ning ta võib nende tulemusena kinnitada, et tegelikult on turul hinnad üsna võrdsel tasemel.

„Üldiselt arvan, et ehitamises nagu kestvuskaupade puhul ikka, pole tähtsaim tulla välja odavaimalt. Olulisim on hoopis see, et inimene saaks vastavalt oma rahalistele võimalustele parima ja kvaliteetseima lahenduse. Keegi ei taha ju, et tema odavalt rajatud ehitis kahe aasta pärast kapitaalset remonti või lausa ümberehitamist vajab,“ sõnas Ivask.

Küsimusele, kas Bauhausi Eestisse tulek ka Rautakeskot mõjutanud on, vastas Ivask: „Eesti turul on olukord, kus  kõik suuremad tegijad on seni veel vaatamata kriisile elus. Näiteks Lätis on selles majandussektoris toimunud ka pankrotte. Eestis aga on hoopis üks uus kauplus juures. Ma arvan, et supp on täna kõigi jaoks pisut lahjem“.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785