6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paljassaare megaarenduse keskkonnamõju hindamise programm sai valmis

Tallinna Keskkonnaameti teatel sai valmis Põhja-Tallinnas asuva Paljassaare põik 16 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise programm.

Planeeringualale on kavandatud elu- ja ärikvartalid (äri-, elu- ja sotsiaalhooned) kokku ca 6000 elanikule ja töökohad 2000 inimesele.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi ja detailplaneeringu eskiisiga on võimalik tutvuda perioodil 6.-23.septembrini ning ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi kohta saab esitada kirjalikult  23. septembrini, mil toimub ka avalik arutelu (Põhja-Tallinna Valitsuse saalis).

Detailplaneeringu ülesanne on Põhja-Tallinnas asuvate 100% jäätmehoidla maa sihtotstarbega Paljassaare põik 16 ning Paljassaare põik 14 kinnistute, 20% äri- ja 80% transpordimaa sihtotstarbega Paljassaare põik 11 kinnistu ning Paljassaare lahele ulatuva reformimata riigimaa ümberkruntimine kokku 228 krundiks ning ehitusõiguse määramine 246 hoone, sh üksikelamute, ridaelamute, korterelamute, ärihoonete, ühiskondliku hoone ning lasteaia rajamiseks. Lisaks on kavandatud Paljassaare lahe äärde rannapromenaad.

Detailplaneeringu elluviimisega ei kaasne eeldatavalt riigipiiriülest mõju, kuid eeldatavalt esineb mõju Natura 2000 võrgustikku kuuluvale Paljassaare hoiualale.

Detailplaneeringu koostaja opn K-Projekt AS. Planeeritava maa-ala suurus on 57,84 hektarit. 46 hektari suurune Paljassaare põik 16 kinnistu kuulub Ecobay OÜ-le (endise ärinimega Paljastor Kinnisvara OÜ. Paljassaare põik 14 kinnistu kuulub AS-le Tallinna Vesi; Paljassaare põik 11 kinnistu MTF Multimodal Transport Facilities AS-le.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785