1. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn algatab Paljassaare suurarenduse detailplaneeringu

Tallinn plaanib algatada Paljassaare põik 16 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise, mis võimaldaks arendajal rajada 246 hoonet.

Detailplaneeringu ülesanne on Põhja-Tallinnas asuvate 100% jäätmehoidla maa sihtotstarbega Paljassaare põik 16 ning Paljassaare põik 14 kinnistute, 20% äri- ja 80% transpordimaa sihtotstarbega Paljassaare põik 11 kinnistu ning Paljassaare lahele ulatuva reformimata riigimaa ümberkruntimine kokku 228 krundiks ligi 57 ha suurusel maa-alal ning ehitusõiguse määramine 246 hoone ehitamiseks.

Detailplaneeringualale on kavandatud elu- ja ärikvartalid (äri-, elu- ja sotsiaalhooned) kokku ca 6000 elanikule ja töökohad 2000 inimesele.

Planeeringu kohaselt oleksid rajatavatest hoonetest 59 kahekorruselised ja 56 kolmekorruselised üksikelamud. Veel kerkiks krundile 15 kahekorruselist ja 12 kolmekorruselist ridaelamut, 8 kahekorruselist ja 19 kolmekorruselist kahe korteriga elamut ning 14 kolmekorruselist ja 14 neljakorruselist korterelamut.

Kuuekorruselisi korterelamuid on kavas rajada 25, 7-9-korruselisi kokku 8.

Planeering võimaldaks ehitada veel kümmekond erineva suurusega ärihoonet, ühe ühiskondliku hoone ja kolm lasteaeda. Lisaks on Paljassaare lahe äärde kavandatud rannapromenaad. Vahetult planeeringuala kõrvale on kavandatud golfirajad.

Ala väljaarendamisel on arendaja eesmärk minimiseerida energiakasutust alates arenduse planeeringust kuni hoonete ja uue keskkonna kasutamiseni. Hoonestuse planeerimisel on arvestatud maksimaalse päikeseenergia kasutamisega (päikeseenergia passiivse kasutamise meetodid).

Planeeritud on vee taaskasutus, energiatõhusad seadmed koju ja kontorisse, kuni 60% taaskasutatavaid ehitusmaterjale ja keskkonnasõbralikud ehitus- ja viimistlusmaterjalid vastavalt keskkonnajuhtimise süsteemile. Kogu planeeritud hoonestuse soojatarve on planeeritud saada Paljassaare reoveepuhastusjaama jääksoojusest.

Detailplaneeringu koostaja opn K-Projekt AS. Planeeritava maa-ala suurus on 57,84 hektarit.

46 hektari suurune Paljassaare põik 16 kinnistu kuulub Ecobay OÜ-le (endise ärinimega Paljastor Kinnisvara OÜ. Paljassaare põik 14 kinnistu kuulub AS-le Tallinna Vesi; Paljassaare põik 11 kinnistu MTF Multimodal Transport Facilities AS-le.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785