6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on Eestimaa parim ehitaja?

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) korraldab ka tänavu aasta ehitaja konkursi, mille eesmärk on selgitada välja ehitusjuht, kelle tööd tunnustavad ühtviisi kõrgelt nii tellija, arhitekt, projekteerija kui ka ehitusjärelvalve teostaja. Nominente saab esitada 15. oktoobrini.

Aasta ehitaja konkurss toimub teist aastat ning algatuse laiem siht on propageerida ehitaja ametit ja tunnustada oma ala parimaid.

EEEL-i juhi Indrek Petersoni sõnul on „Aasta Ehitaja 2010“ konkursile oodatud osalema kõik ehitusega tegelevad ettevõtted: „Suurte kõrval julgustan rohkem osalema ka väikeseid ja keskmise suurusega ehitusettevõtteid, kuna kõigil, kes nominentidena kvalifitseeruvad, on võrdne võimalus aasta ehitajaks saada. Näiteks mõnikord võib eramaja oma tehnilise keerukuse ja mitmekülgsuse poolest olla ehitusjuhile isegi suurem ja keerukam väljakutse, kui suur ning standartne büroohoone,“ sõnas Peterson.

Konkursile kvalifitseerub ehitusjuht, kellel on erialane kõrgharidus ja eelnev projektijuhtimise kogemus. Nominente saavad esitada kõik ehitusettevõtted ja ehitusobjektide tellijad.

Aasta ehitaja tiitlile saab esitada projektijuhte, kelle juhtimisel valmis objekt ajavahemikus 1.oktoober 2009 – 1. september 2010, sobivad nii all- kui ka peatöövõtuna juhitud projektid. Nominente saab esitada kuni 15. oktoobrini kirjalikult EEEL aadressil Pärnu mnt 141, Tallinn 11314 või e-posti teel [email protected].

Konkursi žürii valib kõigi kandidaatide seast välja viis nominenti, kelle objekte külastatakse ning otsustab, keda avalikul konkursi Aasta Ehitajaks pärjatakse. Konkursi tulemused kuulutatakse välja EEEL-i aastalõpukoosolekul detsembris. Mullu võitis tiitli Tarmo Pohlak Merko Ehitusest.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785