Projektbüroode liit: tööde maht 2003. aasta tasemel

Eesti Projektbüroode Liidu tegevdirektori Mauno Inkineni sõnul on olukord projekteerimisturul keeruline: uusi tellimusi erasektorist on vähe, rääkida saab riigihangetest ja arhitektuurikonkurssidest.

Inkinen rääkis, et tööde maht on vähenenud 2003.-2004. aasta tasemele. "Riigihangete maksumused on vähenenud kordades ja langenud alla kulude piiri, mis võib tähendada, et hanke võitnud projekteerijad kas maksavad võidetud hankele peale või lähevad teadlikult välja hanketingimuste osalisele täitmata jätmisele, jättes töömahukamad osad projektist tegemata," selgitas ta. 

Järelkontroll hanketingimustest kinnipidamise üle on Inkineni sõnul olematu ja pole isegi sellise kontrolli tegemise kohustust ega selleks kehtestatud korda.

"Nii mõnedki tellijad unistavad aegadest, mil saaks ehitusprojekti kätte tasuta. Soovitakse võimalikult vähese vaevaga ja võimalikult odavalt saada minimaalse sisu ja väärtusega dokumendipaketti, mille alusel saaks kohalikust omavalitsusest kätte ehitusloa. Seejärel saab korraldada projekteerimis-ehitushanke. Projekteerimis-ehitushangete jätkuv toetamine riigi poolt lubab eelnimetatud unistuse peatset täitumist," rääkis Inkinen.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed