24. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: poolik ridaelamu müüdi vundamendi hinnaga

1Partner Kinnisvara kolmanda kvartali turuanalüüsi kohaselt on praegu Tallinna lähiümbruses poolelioleva hoone ostmine ise ehitamisest soodsam ning ostjate huvi "mustade karpide" vastu on tõusnud.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri kinnitusel on Tallinna lähiümbruse valdades saadaval soodsa hinnaga palju pooleliolevaid elamuid. “Müüjate huvi objekt enne talve maha müüa tingib hinnasurve. Eriti soodsalt on praegu müügil buumi ajal alustatud majade nn musti karpe, mis on 10-20 protsenti odavam kui ise ehitades. Päris valmis majade puhul hinnaerinevus nii suur pole,” ütles Vahter.

Vahteri kinnitusel aasta tagasi poolikuid karpe praktiliselt ei ostetud, aga nüüdseks on müügiarvud tõusnud. “Huvi on keskmiste objektide vastu – ostetakse kuni 200-ruutmeetrise elamispinna ja 1500-ruutmeetrise krundiga maju, suuremate elamute osas on huvi väike. Samas on viimasel ajal tehtud mitmeid tehinguid, mille puhul näiteks lõpetamist vajav ridaelamute arendusprojekt läks müügiks vaid vundamendi hinnaga,” lisas Vahter.

1Partner Kinnisvara analüüsi kohaselt kaubeldakse poolikute või pea valmis majadega praegu kõige enam Rae vallas, kus ka hinnad päris alla pole tulnud. Samas Jõelähtme või Keila valdade kaugemates nurkades on buumi ajal alustatud majakarbid suhteliselt odavad. “Võib juhtuda, et ebaatraktiivses kohas pikalt seisnud poolik objekt jääbki müümata,” kommenteeris Vahter.

Tema sõnul on eksklusiivses piirkonnas nagu näiteks Jõelähtme golfiväljakul krundid ja valmismajad ühtemoodi hinnalised. Samuti on Tallinna väljaarenenud ja nõutud piirkondades, näiteks Nõmmel raske leida vaba krunti või saada korraliku elamu omanikuks poolmuidu.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785