18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: elamumaa hind langes juulis 46%

Harjumaal kahanes hoonestamata elamumaa tehinguhind juulis 46 protsenti, ent eramuhinnad tõusid 7 protsenti.

Kui vaadata viimase aasta hoonestamata kruntide kuu keskmist tehingute arvu, mis on ligi 50 tehingut kuus, siis juulis kasvas tehingute arv Tallinnas ja Harjumaal 63 tehinguni.  Samuti on hinnad oluliselt langenud. Sellest võib järeldada, et on toimunud suur hulk seotud osapooltega hoonestamata kruntide tehinguid, kirjutab Pindi Kinnisvara turuülevaates.

Huvi hoonestatud kruntide järgi on suurenenud, kuid ostuotsust lükatakse jätkuvalt edasi.

Tallinna ja Harjumaa hoonestatud ja hoonestamata elamumaade tehinguid tehti juulis vastavalt 115 ja 63 (juunis 114 ja 37).

Harjumaa hoonestatud elamumaa tehinguhind kasvas eelmisel kuul 7%, võrreldes hinnatipuga 2008. aasta aprillis on hinnad langenud 60%.

Harjumaa hoonestamata elamumaa tehinguhind kahanes juunikuuga võrreldes 46,4%, võrreldes hinnatipuga 2007. aastal oli langus 74%.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785