18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: korteritehingute arv kasvab, üürihinnad langevad

1Partner Kinnisvara prognooside kohaselt jätkub Tallinna kesklinna ja äärelinna korterite müük aktiivsel kursil ka sügisel, samas on üüriturg languses.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on Tallinna korterite müügiturg aktiivne ka 3. kvartalis. “Laenuvõimalused on oluliselt paranenud – praegu ostetakse 80 protsenti korteritest pangalaenuga, samas aasta-paar tagasi tehti võrdväärne osa tehinguid omafinantseeringuga. Hästi lähevad kaubaks kesklinna uute majade suured, 4-toalised ja väiksemad 2-toalised korterid. Samas on äärelinnas neljatoalist raske müüa, sest vastu talve vaadatakse kommunaalkulusid eriti hoolikalt. Paralleelselt aktiivse müügituruga on korterite üürimine madalseisus, pakkumisi on palju ning hinnad on langenud” ütles Vahter.

1Partner prognoosib eramute, paarismajade ja ridaelamute turul suurimat ostuhuvi madala lõpphinnaga objektidele – Tallinna ja selle lähiümbruse majad hinnaga kuni 1,5 miljonit. Samas on huvi ka linna kõrgelt hinnatud piirkondades kuni 5 miljonit maksvate, uute ja väga heas seisukorras majade vastu. Sesoonsusest tulenevalt on ostuhuvi ka suvilate suhtes – likviidsemad on kinnistud, mille hind ei ületa 500 000 – 600 000 krooni piiri.

Vahteri sõnul annab üldisest elamispindade turu paranemisest märku uute korterelamute ehitamine kesklinna ja selle lähiümbrusesse. “Praegu on käimas kümnekonna suurema projekti ehitamine ning lisaks on märgata vahepeal seisnud katusekorruste ja väiksemate projektide ehitustööde edasiminekut. “Projektid kerkivad kuna elamispindade hinnatase on tõenäoliselt oma põhja saavutanud ning ehitushinnad endiselt madalad,” lisas Vahter. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785