3. august 2010
Jaga lugu:

Pertens: alapakkumiste hinnad peletavad

ASi Lemminkäinen Eesti juhataja Sven Pertensi sõnul muutuvad alapakkumiste tööde hinnad sellisteks, et alltöövõtjad pole nõus selle eest töötama.

"Ajad on keerulised ning ettevõtjad on teinud töö saamise lootuses madalate hindadega pakkumisi ning see sunnib raha kokkuhoiuks muudatusi välja pakkuma," kommenteeris Pertens Maanteameti ja Nordeconi vahelist vaidlust.

"Liiapeksi-Loobu teelõigu hankel olid tingimused tellija poolt ette antud. Loomulikult ei soovi maanteeamet töö käigus esialgseid mängureegleid muuta ning muudatusi aksepteerida."

Selliste muudatuste väljakäimisega kaasneb tema sõnul ka negatiivne foon, et rahahädas ettevõtjad teevad neid enda huvides. Teinekord on aga muudatused jälle mõistlikud, kui nende tulemusena saab raha säästa ning see ei muuda kvaliteeti.

"Pärnu ümbersõidu ehituse probleemide taustal võib öelda, et alapakkumiste puhul muutuvad tööde hinnad sellisteks, kus alltöövõtjad ei ole nõus töötama, kui juba ette on näha kahjum või üldse ilma rahata jäämine."

Tallinn-Narva maanteel Loksa teeotsa ning Viitna vahelisel lõigul (Liiapeksi-Loobu) on juba mõnda aega üks kaherajaline sõidusuund remondis. Kuid objektil valitseb vaikelu, sest ehitushanke võitnud Nordecon Infra lootis hiljem projekti muuta, et neil poleks vaja kallist graniitkillustikku soetada.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee