7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: Pealinna kinnisvaraturul tehinguid 25% enam

Tänavu juunis tehti Tallinnas kinnisvaraga 688 tehingut, mis on 25% enam kui mullu samal ajal, kuid võrreldes möödunud kuuga ei ole tehingute koguarv oluliselt muutunud, analüüsib 1Partner Kinnisvara Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

Kui Harjumaal langes müügitehingute koguarv võrreldes möödunud kuuga 15%, siis Tallinnas  juuni suuri muutusi ei toonud ning tehingute koguarv jäi maikuuga samale tasemele.

1Partner Kinnisvara kinnisvarakonsultandi ja kutselise hindaja Raili Kanguri sõnul  Tallinna korterite turul tehingute arv ja keskmine pinnaühikumaksumus mõnevõrra langesid, kuid tehingute kogumaksumus seevastu tõusis.

Võrreldes eelmise kuuga on Tallinna korterite keskmine pinnaühikumaksumus langenud 15 073 kroonilt ruutmeetri kohta 14 774 kroonini - ligi 2%.

Tehingute arv on langenud pea 7%, 504-lt 470-le, olles siiski u 20% rohkem kui eelmise aasta juunis. Korterite müügitehingute kogumaksumus tõusis aga pea 10% 414 mln kroonilt 458 mln kroonini. Väga aktiivselt on müünud oma kortereid Tallinna linn.

Majade ja majaosade müük on endiselt üsna aktiivne ning elamutega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas juunis 40, s.o võrreldes maikuu 22 tehinguga pea poole võrra enam. Kuid võrreldes eelmise aasta juuniga on see vaid 2 tehingut enam. Elamukruntide tehingute arv seevastu langes 28-lt tehingult 8-ni.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785