9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silbeti Plokk taotleb pankrotti

Seinaplokke tootev OÜ Silbeti Plokk, kelle müügitulu langes mullu 84%, esitas kohtule pankrotiavalduse, mida Viru maakohus hakkab arutama 25. augustil.

Mullu toimus tootmistegevus Silbetis vaid juunist novembrini. Tellimuse puudumise tõttu oli tootmine 2009. aasta 1. juunini peatatud. Juunis taastati tootmine ainult uuel tootmisliinil ning võeti tööle 60 inimest. Väikese realiseerimismahu tõttu seisati tootmine taas 1. detsembrist.

2009. aastal tootis Silbet seinaplokke 45 000 m3, millest realiseeriti 36 800 m3, selgub ettevõtte mullusest majandusaruandest.

Silbeti Ploki käive langes eelmisel aastal 2008. aastaga võrreles 84% - ligi 100 miljonilt kroonilt  18 miljoni kroonini. 2009. aastal jäi ettevõte 14 miljoniga kahjumisse, aasta varem teeniti 6,6 miljonit krooni kasumit.

Töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale oli Silbeis mullu keskmiselt 45 inimest, aasta varem 184. Tööjõukulud moodustasid eelmisel aastal 7,7 miljonit, 2008. aastal 36,6 miljonit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785