22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Küte teeb soojakatkestuse

AS Tallinna Küte liidab Mustamäe ja keskklinna soojusvõrgud ning teeb juuni-juuli vahetusel soojakatkestuse, teatab firma. 

Ajavahemikul 28-st juunist kuni 3-nda juulini teostab AS Tallinna Küte Mustamäel, Pirni tänaval asuva soojuskambri rekonstrueerimistöid. Seoses sellega esineb kuni viiepäevaseid soojuskatkestusi Pelguranna, Pelgulinna, Karjamaa ja Sitsi piirkonnas ning Kirsi-, Kuldnoka-, Sõstra-, Pirni- ja Rõika tänaval.

Antud tööde puhul on tegu ettevalmistavate töödega, mis on vajalikud Mustamäe ja Kesklinna soojusvõrkude ühendamiseks. Kahe – Mustamäe ja Kesklinna soojusvõrgu – ühendamine aitab omakorda parandada Tallinna linna soojusega varustumise kindlust. Tallinna Küte vabandab tööde teostamisega seotud ebamugavuste pärast ja loodab inimeste mõistvale suhtumisele.

Kuna tööde mõjupiirkonda jäävad ka Tallinna Pelgulinna Sünnitusmaja ja Lääne-Tallinna Keskhaigla, paigaldab Tallinna Küte kaks teisaldatavat ja kergel kütteõlil töötavat konteinerkatlamaja. Haiglate tarbeks paigaldatud konteinerkatlamajad võimaldavad tagada ka osadele katlamajade läheduses asuvatele tarbijatele soojusvarustuse jätkumise. Konteinerkatlamajadega ühenduses mitte olevates hoonetes kestab soojuskatkestus kogu tööde teostamise ajal.

Lisainfot antud töödega seotud soojuskatkestuste kohta on jooksvalt võimalik leida Tallinna Kütte kodulehekülje vahendusel – www.soojus.ee - ja Tallinna linna koduleheküljel operatiivinfo alt.

Rekonstrueeritava soojuskambri puhul on tegemist olulise hargnemissõlmega, kus Kadaka katlamaja poolt kulgev suur magistraaltorustik (DN900) jaguneb kaheks harumagistraaliks millest üks suundub Lilleküla piirkonda  ning teine Pelguranna, Pelgulinna, Karjamaa ja Sitsi piirkonda.   

AS Tallinna Küte (www.soojus.ee) varustab soojusega kahte kolmandikku Tallinnast ja lisaks ka Maardut. Ettevõtte kuulub Prantsuse rahvusvahelisse energeetikakontserni Dalkia International, mis on Euroopa suurim kaugküttevõrkude haldaja ja soojuse tootja ning tegutseb kokku 41 riigis. AS Tallinna Küte haldab Tallinnas kolme suurt katlamaja ning mitmeid väikseid katlamaju. Lisaks kuulub AS-ile Tallinna Küte ka Väos asuv Tallinna Elektrijaam, mis on soojus- ja elektrienergia koostootmisjaamaga ning mis kasutab kütusena taastuvenergiat, nagu hakkepuit, puidujäätmed ja freesturvas.  AS Tallina Küte möödunud aasta kahjum oli 19,9 miljonit - ja käive 1,3 miljardit krooni.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785