2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laki tänavale planeeritakse kaht ärimaja

Tallinn plaanib tänasel istungil võtta vastu Laki tn 13 kinnistu detailplaneeringu, mille kohaselt võib kinnistule ehitada kaks 8-korruselist ärihoonet ja 4-korruselise parkimismaja.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2006. aasta augustis AS KH Energia-Konsult, planeeringulahenduse koostas Sweco Projekt AS.

Laki tn 13 kinnistu suurus on 11 706 m² ja maakasutuse sihtotstarve 100% tootmismaa.

Lisaks ehitusõiguse määramisele on detailplaneeringu koostamise ülesandeks on Mustamäe linnaosas 1,66 ha suurusel maa-alal asuva Laki tn 13 kinnistu 100% tootmismaa maakasutuse sihtotstarbe muutmine 100%.

Planeeritaval kinnistul paikneb administratiivhoone ja kaks amortiseerunud tootmishoonet. Olemasoleva hoonestus planeeringulahenduse kohaselt lammutatakse.

Planeeritavate ärihoonete maksimaalne kõrgus maapinnast võib olla 35 meetrit. Ärihoonete esimesele ja teisele korrusele on planeeritud kaubandus- ja äripinnad ning ülejäänud korrustele büroopinnad. Ärihooned ühendatakse omavahel galeriiga.

Parkimismaja on planeeritud krundi sisemusse ning selles on parkimiskohad 344 sõidukile, hoone maksimaalne kõrgus maapinnast võib olla 17 meetrit.

Parkimismaja ja ärihoone ühendatakse galeriiga neljanda korruse tasandil. Kokku on krundile kavandatud 378 parkimiskohta. 

Juurdesõite kinnistule on planeeritud kolm: kaks Laki tänavalt ja üks projekteeritavalt Aiandi tänavalt Mustika elurajoonist. Jalakäijad saavad samuti territooriumile nii Laki tänavalt kui ka Aiandi tänavalt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785