Maru Ehitus: 2011 toob ehituses elavnemise

Tänavune aasta ehitussektorile kasvu ei too ning pigem prognoositakse langust. Maru Ehituse juhatuse liige Andres Kaur arvab, et järgmine aasta toob elavnemise, ehkki elamuehituses ja riigihangete valdkonnas olulist paranemist loota pole.

Andres Kaur, ASi Maru Ehitus juhatuse liige:
Meie hinnangul on ehitusturu põhi käes, usume, et järgmine aasta toob turule juba elavnemise. Kasv algab projekteerimisvaldkonnas, puudutades eelkõige tööstust ja tootmist. Tänavusega analoogne situatsioon võib jätkuda elamuehituse ning riigihangete valdkonnas. Üldjoontes arvan, et Eestisse hakkab nüüd  tulema ka rohkem investeeringuid ja seegi toob tööd juurde.
Enda tulevikku näeme seega positiivses võtmes, oleme uuteks arenguteks valmis.

Andres Aavik, Skanska EMV ASi juhatuse esimees:
Üldine olukord ehituses läheb  paremaks, mahud ületavad tänavusi mahte. Tõenäoliselt kasvab üldine infrastruktuuri osa, ka mitmete eurorahade aktiivne kasutus on sel perioodil veel ees. Ka üldehituse valdkonnas on tulemas mitmed suured projektid, näiteks ERM ja Kunstiülikooli  hoone ehitus.
Skanska on  järgmise aasta suhtes optimistlikum. Infastruktuuride kohalt tuleb selge tõus, tööd on rohkem. Ka elamuarenduste  turg näitab elustumise märke.

Kuidas prognoosite ehitusturu käitumist 2011. aastal?
Kirjuta kommentaariumisse!

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed