21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maru Ehitus: 2011 toob ehituses elavnemise

Tänavune aasta ehitussektorile kasvu ei too ning pigem prognoositakse langust. Maru Ehituse juhatuse liige Andres Kaur arvab, et järgmine aasta toob elavnemise, ehkki elamuehituses ja riigihangete valdkonnas olulist paranemist loota pole.

Andres Kaur, ASi Maru Ehitus juhatuse liige:

Meie hinnangul on ehitusturu põhi käes, usume, et järgmine aasta toob turule juba elavnemise. Kasv algab projekteerimisvaldkonnas, puudutades eelkõige tööstust ja tootmist. Tänavusega analoogne situatsioon võib jätkuda elamuehituse ning riigihangete valdkonnas. Üldjoontes arvan, et Eestisse hakkab nüüd  tulema ka rohkem investeeringuid ja seegi toob tööd juurde.Enda tulevikku näeme seega positiivses võtmes, oleme uuteks arenguteks valmis.

Andres Aavik, Skanska EMV ASi juhatuse esimees:

Üldine olukord ehituses läheb  paremaks, mahud ületavad tänavusi mahte. Tõenäoliselt kasvab üldine infrastruktuuri osa, ka mitmete eurorahade aktiivne kasutus on sel perioodil veel ees. Ka üldehituse valdkonnas on tulemas mitmed suured projektid, näiteks ERM ja Kunstiülikooli  hoone ehitus.Skanska on  järgmise aasta suhtes optimistlikum. Infastruktuuride kohalt tuleb selge tõus, tööd on rohkem. Ka elamuarenduste  turg näitab elustumise märke.

Kuidas prognoosite ehitusturu käitumist 2011. aastal?

Kirjuta kommentaariumisse!

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785