13. mai 2010

Muhulased ja Facio püüavad kokkuleppele jõuda

Kolm kuud ehitaja ja tellija finantsvaidluste tõttu seisnud Muhu sotsiaalkeskuse ehitus võib jätkuda, kui osapooled kokkukleppe saavutavad.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles Saarte Häälele, et Facio Ehituse AS on lubanud reedeks esitada kommentaarid Muhu vallavalitsuse koostatud sotsiaalkeskuse muudatus- ja lisatööde kalkulatsioonile. Facio pole seni lahti seletanud tellijale omapoolset lisa- ja muudatustööde eelarvet. Lisaks lubas ehituaja korrastada ehitusplatsi.

Erimeelsused tellija ja ehitaja vahel said alguse möödunud aasta lõpus, kui riigihankel veidi enam kui 14,2 miljoni krooniga (pluss käibemaks) odavaima pakkumise teinud Facio Ehituse AS küsis muudatus- ja lisatööde eest täiendavalt 2 647 176 krooni (pluss käibemaks).

Raido Liitmäe sõnul ei ole välistatud, et tellija osa lisatööde eest ka tasub. “Et ükski projekt ei ole algul ilmselt sada protsenti täiuslik, siis on kindlasti töid, mis on vajalikud ja mida me oleme nõus aktsepteerima, kui mõlemapoolsed kokkuleppehinnad on olemas,” sõnas vallavanem.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688