13. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muhulased ja Facio püüavad kokkuleppele jõuda

Kolm kuud ehitaja ja tellija finantsvaidluste tõttu seisnud Muhu sotsiaalkeskuse ehitus võib jätkuda, kui osapooled kokkukleppe saavutavad.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles Saarte Häälele, et Facio Ehituse AS on lubanud reedeks esitada kommentaarid Muhu vallavalitsuse koostatud sotsiaalkeskuse muudatus- ja lisatööde kalkulatsioonile. Facio pole seni lahti seletanud tellijale omapoolset lisa- ja muudatustööde eelarvet. Lisaks lubas ehituaja korrastada ehitusplatsi.

Erimeelsused tellija ja ehitaja vahel said alguse möödunud aasta lõpus, kui riigihankel veidi enam kui 14,2 miljoni krooniga (pluss käibemaks) odavaima pakkumise teinud Facio Ehituse AS küsis muudatus- ja lisatööde eest täiendavalt 2 647 176 krooni (pluss käibemaks).

Raido Liitmäe sõnul ei ole välistatud, et tellija osa lisatööde eest ka tasub. “Et ükski projekt ei ole algul ilmselt sada protsenti täiuslik, siis on kindlasti töid, mis on vajalikud ja mida me oleme nõus aktsepteerima, kui mõlemapoolsed kokkuleppehinnad on olemas,” sõnas vallavanem.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785