11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäele kavas ehitada 44 äri- ja tootmishoonet

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu Suur-Sõjamäe tn 29b krundi  ja lähiala detailplaneeringu, mis loob võimaluse rajada 9,22 ha suurusel alale äri- ja tootmishooned.

Detailplaneering annab võimaluse rajada alale moodustatavatele kruntidele kokku 44 kuni neljakorruselist äri- ja tootmishoonet.

Planeeritav maa-ala asub Suur-Sõjamäe tänava äärses tööstusrajoonis, jäädes raudtee ja Suur-Sõjamäe tänava vahele. Suur-Sõjamäe tn 29b tootmismaa sihtotstarbega hoonestamata ligi 6,4 ha  suuruse kinnistu omanik on Tallinna linn. Suurema osa krundist moodustab võsastunud soine jäätmaa, kuhu on veetud pinnasetäiteks ehitusjäätmeid.

Planeeritava ala kontaktvööndi hoonestust iseloomustavad suured lao- ja tootmishooned. Planeeritava maa-alaga külgneval alal on algatamisel Suur-Sõjamäe tn 29a kinnistu detailplaneering, millega nähakse ette kinnistu jagamine ning tootmis- ja/või ärihoonete ehitamine. 

Hoonestatavate kruntide pindalad jäävad vahemikku 2523-5361 m², kruntidele võib ehitada vastavalt krundi suurusele kaks kuni neli kuni neljakorruselist hoonet. Alale on kavandatud 487 parkimiskohta, neist suur osa hoonete keldrikorrustele.

Detailplaneering on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga ning koostatava Lasnamäe tööstusalade üldplaneeringuga. Detailplaneeringu koostas K-Projekt Aktsiaselts.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Lasnamäe Tööstuspark (uue ärinimega AS Tallinna Tööstuspargid), eesmärgiga tööstusparki Suur-Sõjamäe tn 29b krundi arvelt laiendada.

Detailplaneering algatati Tallinna Linnavalitsuse 1. juuli 2009 korraldusega. Detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus 22. juulil 2009 avalik arutelu.

Peale vastuvõtmist korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785