10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS paneb piirivalvekordonid müüki 

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi arendusosakonna juhataja Andrus Väärtnõu sõnul lähevad peatselt müüki piirivalvekordonid ja mereäärsed tuletornide tehnohooned, mis Schengeni tsooniga ühinemise järel on tühjaks jäänud.

Praegu on Riigi Kinnisvara kaudu müügil 23 objekti, mil väärtust 5000 kuni 50 miljonit krooni ning peatselt on lisandumas üle 20 uue objekti, rääkis Väärtnõu ETV saates "Terevisioon". Tema sõnul on aktsiaseltsile antud hinna sihtmärk, ja suurimad varad, mis tuleks sel aastal müüa, on üks politsei- ja üks kohtuhoone, kus riik on rentnik.

Väärtnõu sõnul on mõistlik odavamatest objektidest kiiresti lahti saada, kuna nenist tõuseb rohkem kulusid kui tulu. Siiski müüakse neid kinnisvarahindajate poolt määratud õiglase hinnaga, mitte poolmuidu.

"Protsess algas eelmise aasta märtsis, kui hakati Riigi Kinnisvarale üle andma mittevajalikku vara," rääkis Väärtnõu. "Ja see protsess jätkub kogu aeg. Paneme vara müüki selles tempos, nagu me jõuame seda riigilt üle võtta."

Väärtnõu sõnul on enampakkumine kõige läbipaistvam müügivorm. "Kindlasti ei tasu eraisikutel karta, et enampakkumine on mingi tuumafüüsika, millega hakkama ei saa. Me räägime ikkagi ühest blanketist, mis tuleb täita ja kirjutada sinna üks number ja oma kontaktandmed, ja paberid meile toimetada," ütles Väärtnõu, lisades, et kinnisvaraturule on tänavu tulnud rohkem raha kui mullu.

Ühe Peipsi ääres asuva kordoni müügikuulutus on internetis saanud üle tuhande kliki. Müügis on endiselt ka Patarei vangla.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785