6. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitamata jäänud Viru Poeg tõi 162 miljonit kahju

Hotell Viru esitas täna Harju Maakohtule kahjunõude, milles nõuab Tallinnalt 162 miljoni krooni ulatuses tekitatud kahjude hüvitamist.

AS Hotell Viru on tellinud ettevõttele tekitatud kahju hindamiseks aruande tunnustatud rahvusvaheliselt kinnisvarahindajalt Colliers International. Kahju hindamise aruande järelduse kohaselt on Tallinna linna poolt  ettevõttele tekitatud kahju suuruseks 155,29 miljonit krooni.

Kahju tuleneb ehitamisvõimaluse ja sellega kaasnevate õiguste realiseerimise kaotusest. Seejuures kahju hindamisel on arvesse võetud Viru hotelli juurdeehitusega seotud potentsiaalset kulu, mis on kahjusummast maha arvatud. Hindamisaruandes kajastuvale kahjule lisaks on AS Hotell Viru kandnud otseseid kulusid juurdeehituse planeerimise ja kavandamisega seoses summas 6,77 miljonit  krooni.

Pontos Group juhatuse esimehe Kai Beckeri sõnul oleks juurdeehitusega rajatud 140 hotellituba. Seniste Viru hotelli täituvuse andmete põhjal oleks hotellitubade prognoositav keskmine täituvus olnud 55-70%.

„Juurdeehituses hotelli ja selle juurde kuuluvate söögikohtade, ilusalongi, kaupluste käigus hoidmine annaks täistööajaga tööd 60-80 inimesele. Tallinna linn teeb suure meediakära saatel küll sotsiaalseid töökohti, kuid võtab samaaegselt eraettevõtjatelt ära võimaluse luua sisulisi töökohti,“ ütles Kai Becker.

Kai Beckeri sõnul AS Hotell Viru on viimaste aastate jooksul teinud linnavalitsusele mitmeid erinevaid ettepanekuid, kuidas lahendada detailplaneeringu kehtetuks tunnistamise tagajärjel tekkinud olukord ja näidanud üles omapoolset initsiatiivi leidmaks kompromisse tekkinud kahju korvamiseks.

„Läbirääkimised linnavalitsusega ei ole seni tulemusi andnud ja pooled ei ole saavutanud kokkulepet kahju hüvitamise osas. Ootasime ka kaks nädalat tagasi, kui kahjunõude esitasime, et linna poolt tuleb kutse asi lahendada kohtuväliselt, kuid paraku ei õnnestunud meil linnalt saada mingitki vastust,“ selgitas Kai Becker.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785