27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi tee äärde plaanitakse tootmis- ja ärilinnakut

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu Peterburi tee 94a, 94b ja 94c kinnistute detailplaneeringu, mis loob võimaluse rajada kuue hektari suurusele alale tootmis-, äri- ja büroohooned.

Detailplaneering kohaselt jagatakse ala kaheksaks krundiks, kuhu on võimalik ehitada kuni 12 hoonet. Alale on planeeritud kaks kuni 8-korruselist büroohoonet, kolm 2- kuni 8-korruselist, neli kuni 3-korruselist äri- ja/või tootmishoonet ning kolm ühekorruselise tootmishoonet.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Paekivitoodete tehase osaühing. Detailplaneering algatati Tallinna Linnavalitsuse 11. veebruari 2009 korraldusega. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas, intensiivse liiklusega Peterburi tee äärses tööstuspiirkonnas, alal paiknevad põhiliselt tööstus- ja laohooned ning büroopinnad. Planeeringuala külgneb Väo paekivikarjääriga.

Planeeringuala kontaktvööndis teisel pool Peterburi teed paikneb Lasnamäe paneelelamurajoon, kaks kooli koos staadionitega ja nende vahel asuv uus munitsipaalelamupiirkond. Planeeritava maa-ala kontaktvööndisse jäävate kinnistute sihtotstarbed on Peterburi teest lõuna pool valdavalt äri-, tootmis- ja mäetööstusmaa ning Peterburi teest põhja pool elamu- ja sotsiaalmaa.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt jääb planeeritav maa-ala magistraaltänavate ärivööndisse, kuhu võib rajada põhiliselt kaubandus-teenindusettevõtteid. Samuti jääb planeeritav maa-ala tööstusettevõtete alale – mis on põhiliselt tööstusettevõtete ja ladude ala, kus võib paikneda teenindusettevõtteid ja asutusi; uute elamute rajamine on lubatud vaid erandina. Planeeringulahendus on Tallinna üldplaneeringuga kooskõlas.

Peterburi tee äärde on plaanis rajada täiendav haljastus, säilitatakse ka planeeringualal kasvav väärtuslik kõrghaljastus. Planeeringualal kasvavate väheväärtuslike puude asemel istutatakse uued puud.

Planeeringuga kavandatakse olemasolevate suhteliselt vanade tootmishoonete asemele uute, kaasaegsete tootmis- ja esindusliku fassaadiga büroohoonete ehitamine, mis vahetult Peterburi tee ääres on piirkonna arendamise seisukohalt oluline, kuna korrastab Peterburi tee äärset ärihoonete fronti.

Pärast vastuvõtmist korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785