23. aprill 2010
Jaga lugu:

Marika Priske kinnisvarast: hea, et masu tuli

Täna toimuva kinnisvarakonverentsi avanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske ütles, et masu tulek oli hea, kuna see tegi lõpu perioodile, mil eestlase kaine talupojamõistus kaotsi läks.

„Milline äri on pikas perspektiivis jätkuv äri?,“ küsis Priske Eesti Kinnisvarafirmade liidu konverentsil „Kuhu liigub kinnisvaraturg“ ja vastas ise: „Selline, mis lahendab meie probleeme, mitte ei tõuka liialt tagant meie unistusi.“ Priske sõnul kinnisvarabuumi ajal juhtuski see, et inimestele ei pakutud seda, mida nad vajasid, vaid õhutati tagant nende unistusi. 

 „Meil on väga vedanud, et masu peale tuli, sest see aitas kiiremini lõpetada perioodi, kus Eestile omane talupojamõistus lõppes otsa,“ nägi kantsler kriisis positiivset ja vajalikku.

Priske avaldas lootust, et jaekaubanduse suundumused, kus tihti pakutakse palju vähekvaliteetset odava hinnaga kaupa, ei kandu üle kinnisvarasse. "Siiani seda juhtunud pole", viitas ta vaiksele perioodile kinnisvaraturul. „Samas on oht, et hakatakse tegema veel viletsama kvaliteediga kinnisvara  (kui buumi ajal –toim.), et säilitada madal hinnatase. Ma väga loodan, et see ei juhtu,“ lisas kantsler.

Priske pani kinnisvarasektoris tegutsejatele südamele, et turg on olemas ja nüüd tuleb vaid vaadata, mida turg vajab. Ta pakkus välja, et kuna väga paljud inimesed elavad suurtes elurajoonides nagu näiteks Tallinnas asuvad Mustamäe ja Lasnamäe, võiks mõelda sealsete majade renoveerimisele ja soojustamisele. „Tuleks mõelda, kuidas saaks teha nii, et me suurtes elurajoonides kogu oma raha Gazpromile ei annaks,“ ütles ta ning lisas, et see on ka koht, kus riik on valmis toetama.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee