21. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Poja ehitaja esitas Tallinnale kahjunõude

Tallinna Linnavolikogu otsus 19. juunist 2008 tunnistada kehtetuks Viru Väljaku detailplaneeringu I etapi kohaselt planeeritud hotelli juurdeehitus ehk Viru Poeg põhjustas AS-le Hotell Viru olulise kahju.

AS Viru Hotell saatis täna Tallinna linnavalitsusele kirja nõudega hüvitada antud otsusega põhjustatud kahju, teatas ettevõte. Viru Hotell ei soovi kahjunõude suurust avaldada enne, kui linn neile vastab.

AS Hotell Viru eestvedamisel on Tallinna linnavalitsusega peetud mitu aastat läbirääkimisi, et leida lahendus kuidas leevendada detailplaneeringu osaliselt kehtetuks tunnistamise kahjulikku mõju AS-le Viru Hotell ja hüvitada ettevõttele tekkinud kahju.

Pontos Group juhatuse esimehe Kai Beckeri sõnul on ettevõte viimaste aastate jooksul teinud linnavalitsusele mitmeid erinevaid ettepanekuid, kuidas lahendada antud olukord ja näidanud üles omapoolset initsiatiivi kompromissideni jõudmiseks. „Hea äritava juurde kuulub kokkulepetest kinni pidamine või lepingutest taganemise korral kompromisslahendusteni jõudmine, kuid läbirääkimised linnavalitsusega ei ole seni tulemusi andnud ja pooled ei ole saavutanud kokkulepet kahjude hüvitamise meetmete osas,“ sõnas Kai Becker. „Tekkinud olukord võib peletada eemale investoreid mujalt maailmast, kuna puudub kindlus omavalitsusega sõlmitud kokkulepete püsivuses,“ lisas Kai Becker.

AS-ile „Hotell Viru“ tekitatud varaline kahju on ühest küljest otsesed kulud, mida ettevõte on kandnud seoses Viru hotelli juurdeehituse planeerimise ja kavandamise erinevate toimingutega, teisest küljest Viru Hotelli juurdeehituse ehitamisvõimaluse kaotusest tulenev kahju. Detailplaneeringu kehtetuks tunnistamisega kaasneva kahju kohta andis eksperthinnangu sõltumatult tegutsevate kinnisvarafirmade globaalse ühenduse Colliers International audiitor 2010. aasta märtsikuus.

1996. kuulutati Tallinna algatusel välja Viru väljaku arendamise konkurss, et leida lahendus linna keskse ruumi ning bussiliikluse korrastamiseks. Võitnud kavandi alusel koostatud detailplaneeringu, mille üheks osaks oli Viru hotelli juurdeehitus, kinnitas Tallinna Linnavalitsus 1999. aastal. Viru Keskus valmis aastal 2004, detailplaneeringuga kinnitatud hotelli juurdeehituse algus oli planeeritud 2005. aastaks. Viru Keskust koos bussijaamaga peetakse üheks Eesti kõige edukamaks avaliku- ja ärisektori ühisrajatiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785