23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Poja plaan maeti lõplikult maha

Riigikohus otsustas, et ei võta menetleda Viru Poja arendaja Hotell Viru kassatsioonikaebust, mis tähendab, et Ringkonnakohtu otsus jõustub ning Viru Poega ei ehitata.

Riigikohus oma otsust ei põhjenda.

Tallinn kehtestas 2007. aasta 3. oktoobril Viru hotelli alale ehituskeelu, mille arendaja samuti kohtus vaidlustas. Selles vaidluses jäi arendaja kaotajaks.

Tallinna linnavalitsus sai eelmise aasta märtsis halduskohtus ehituskeelu osas õiguse.

Halduskohus otsustas, et Tallinna linnal oli õigus Viru Pojale ehituskeeld panna. Samas on kohus oma otsusesse lisanud, et ajutise ehituskeelu võimaluse andmisega ei anna kohus hinnangut Viru Poja põhivaidluse osas ega anna alust kuulutada 1999. aastal kinnitatud Viru Poja detailplaneeringut kehtetuks või seda muuta.

Tallinna Halduskohus nõustus oma  otsuses AS Uus Viru seisukohaga, et Tallinna Linnavalitsus on otsustamisega põhjendamatult viivitanud. Tallinna Halduskohus märkis, et ASl Uus Viru on õigus nõuda linnavalitsuselt viivitusega põhjustatud kahju hüvitamist.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785