9. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domus Kinnisvara näitajad paranesid 8%

Domus Kinnisvara juhatuse liige Raul Reino kinnistas, et kinnisvarafirma majandusnäitajad käesoleva aasta I kvartalis vastasid prognoosidele. "Ületasime möödunud aasta sama perioodi tulemusi 8 % võrra," märkis ta.

"Jaanuar oli küll nii maaklerteenuse kui hindamise turul natuke nõrgem, kuid veebruar ja märts juba ületasid eelarvelist käibeprognoosi," lisas Reino. Teiseks kavartaliks kasvu ei prognoosita, kuna eelmise aastat II kvartali tulemused olid head ning eesmärk on saavutada sama tulemus. 

Reino sõnul mõjutab lähikuude arenguid eelkõige lõplik otsus, kas euro võetakse kasutusele järgmise aasta algusest. "Eeldatav tulek annab täiendava positiivse signaali kinnisvaraturu osalistele. Muidu aga jätkuvad need trendid, mis on alguse saanud I kvartalis ehk siis tehingute arv jätkab stabiilset kasvu ja kinnisvara ostjate usk tulevikku on tasapisi taastumas," selgitas.

Reino tõi välja I kvartali olulisimad  sündmused nii turu kui ettevõtte seisukohast:

- Kõige olulisem on fakt, et turul on tekkinud positiivne hoiak ja meedias levivad artiklid on pigem optimistlikud ja turu tervisele hästi mõjuvad.Kasvanud on nii Eesti majandususaldusindeks kui ka tarbijate kindlustunde indikaator ning see kõik on aidanud kaasa sellele, et tehingu arv näitas I kvartalis korralikku kasvu.- Kinnisvara arendus- ja ehitusfirmad alustasid uute elamuehitusprojektiga.Uute korterite turg on kokku kuivamas ja I kvartal oli ka viimane aeg, et uute kortermajade ehitusega alustada, sest vastasel juhul oleks Tallinna turg aasta lõpuks täiesti tühi uutest korteritest.- Pangad teatasid korduvalt, et on parandanud eluasemelaenude väljastamise tingimusi ja rõhutasid, et eluaseme ostmist finantseeritakse hea meelega.- Riigikogus algatati mitmed seaduseelnõud, mille vastuvõtmisel on väga suur mõju kinnisvara- ja pangandusturu tulevikule. Piltlikul öeldus ootab kogu nimetatud sektor hinge kinni pidades, kas võlakaitseseadus jms eelnõud võetakse vastu või mitte.- Domus Kinnisvara jaoks oli kõige olulisem sündmus Pärnus uue kontori avamine, mis on hästi käivitunud ja kindlustanud meie positsiooni Eesti juhtivate kinnisvarafirmade hulgas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785