7. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi Keevitus: tööd jätkub, kasum on iseasi

Viimsi Keevitus AS tegevdirektori Jaak Ritso sõnul olid 2008. aasta kasvu taga buumiaastad. Tööpuuduse all ei kannata ettevõte praegugi, ent suurt käivet praeguses turuolukorras taga ei aeta.

Kiiresti kasvavate ettevõtete TOPis 24. kohale platseerunud Viimsi Keevitus ASi 2008. aasta müügikäive oli 202 ning puhaskasuminumber 34,5 miljonit krooni, kaks aastat varem olid vastavad numbrid 122 ja 10 miljonit krooni.

Veevarustus- ja kanalisatsioonitöödele keskendunud ettevõtte omaniku ja tegevdirektori Jaak Ritso sõnul olid kasvu taga buumiaastad ehituses.

„Eelmisel aastal vähenes meie käive 2008. aastaga võrreldes neljandiku võrra. Kui läinud aastal jõudsime tänu pikaajalistele lepingutele veel kasumisse, siis sel ja järgmisel aastal on eesmärgiks nulli jõuda,“ rääkis Ritso.

Ettevõte pole seni töötajaid koondanud ning ka palkade kallale pole veel mindud. „Meie valdkonna eelis on, et siin on palju eurorahasid. Tööd jätkub, iseasi, kas see on ka kasumlik. Lootus on, et aasta pärast on olukord parem,“ lisas ta. Praeguses turuolukorras pole Ritso sõnul mõtet suurt käivet taga ajada, sest see võib päeva lõpuks tähendada kahjumit.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785