6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vealeidja ja Facio Ehitus hankevaidlustel esireas

Möödunud aastal esitati Riigihangete Ameti juures asuvale vaidlustuskomisjonile 274 vaidlustust. Võrreldes 2008. aastaga esitati vaidlustusi 33,6 protsenti rohkem.

Vaidlustuste esitamisel vaidlustuskomisjonile olid mullu aktiivsemad 7 vaidlustusega OÜ Vealeidja ja OÜ Magnum Medical ning Facio Ehituse AS, kes esitas 6 vaidlustust.

Enim vaidlustati eelmisel aastal SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (13), Tallinna Tehnikaülikooli (11), maanteeameti (10) ja siseministeeriumi (8) poolt korraldatud riigihanke menetlusi.

2009. aastal vaidlustuskomisjonile esitatud 274 vaidlustuse hulgas oli 15,3% (42) vaidlustusi, mis olid esitatud lihtmenetlusena korraldatud hangetes.

Vaidlustuskomisjoni poolt läbi vaadatud 208 (sh 2008. aastal esitatud 18 vaidlustust) vaidlustusest otsustas komisjon rahuldada 100 (49%) ja jätta rahuldamata 80 (39%) vaidlustust. Seitsmel korral lõppes vaidlustuse läbivaatamine poolte kokkuleppega. Vaidlustaja loobus vaidlustusest 13 ja hankija tunnistas vaidlustuse põhjendatuks 7 korral.

Vaidlustuskomisjoni poolt menetlusse võetud 197 vaidlustuses taotleti hankemenetluse peatamist 58 korral, millest komisjon otsustas rahuldada 23 taotlust.

Hankija poolt hankemenetluse käigus tehtud otsustest vaidlustati 121 korral pakkumuse edukaks tunnistamise otsust, 50 korral pakkumuse vastavaks tunnistamise otsust ja 43 korral pakkuja kvalifitseerimata jätmise otsust.

Hanketeate peale esitati vaidlustusi 45 korral, sealhulgas vaidlustati kvalifitseerimise tingimusi 40 korral, ja hankedokumentide peale 46 korral, sealhulgas hankelepingu tingimusi vaidlustati 8 korral, tehnilist kirjeldust 8 korral ja pakkumuste hindamise kriteeriume 4 korral. 

Mille üle mullu enim vaieldi?

Pakkumuse edukaks tunnistamisi otsus 29%Pakkumuse vastavaks tunnistamise otsus 12%Hankedokumendid 11%Hanketeade 11%Pakkuja kvalifitseerimata jätmise otsus 10%Pakkuja kvalifitseerimise otsus 9%Pakkumuse tagasilükkamise otsus 9%Pakkuja menetlemisest kõrvaldamise otsus 4%Hankemenetluse kehtetuks tunnistamise otsus 3%

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785