31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Hea hinnaga" kinnisvara müüvad täiturid

Põhiliselt müüvad praegu n-ö hea hinnaga kinnisvara kohtutäiturid ja pankrotihaldurid, kuid need tehingud reeglina maa-ameti koostatavas kinnisvaratehingute statistikas ei kajastu.

PBE Kinnisvaraeksperdi vahenduse osakonna juhataja Katrin Kurm-Valojää märkis, et praegu müüvad "hea hinnaga" asju kohtutäiturid, kuid need tehingud enamasti statistikas ei kajastu, samuti ei kasuta täiturid üldjuhul maaklerite teenuseid.

"Mitte-vabaturutingimustes tehtud kinnisvara müügitehingute hulk ehk omavahel seotud isikute vahel tehtud kinnistute müük või sundmüük seoses pankroti või võlgnevustega, on kasvanud," selgitas ta. "Suur osa kohtutäiturite või pankrotihaldurite tehtud tehingutest, mis sisuliselt on sundmüügid, ei jõua seadusandluse lünklikkuse tõttu statistikasse."

Katrin Kurm-Valojää märkis, et seotud isikute vaheliste ja sundmüügi tehingute hinnad on kohati turuhindadega samal tasemel, kuid üldiselt jäävad sellele siiski pigem alla.   

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785