11. märts 2010
Jaga lugu:

Toimub seminar „Hoone ja energiatõhusus“

Homme, 12. märtsil, korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus koostöös Kliima – ja Energiaagentuuriga Clariton Hotel Europa konverentsikeskuses seminari „Hoone ja energiatõhusus“.

Koostööpäeva eesmärgiks on suurendada Eestis energiatõhusate hoonetega tegelevate ettvõtete konkurentsivõimet maailmaturul.

Hommikul kell 10 algav seminar koosneb kolmes osast. Sissejuhatavas osas püstitatakse päevateema ja eesmärgid. Töögruppides luuakse ühtset valdkondlikku visiooni ja seminari lõpetavas kokkuvõtvas osas informeeritakse ka teiste töögruppide liikmeid ja huvilisi tulemustest.

Seminari esimeses osas avavad energiatõhususe temaatikat ja probleemistikku  Ilmar Pralla, EASist, Kristiina Rebane, Kliima- ja Energiaagentuurist , Tõnu Mauring, Tartu Ülikoolist ja mitmed teised valdkonna tunnustatud spetsialistid.

Koostööpäeva teises blokis jagunevad osalejad töögruppidesse, kus vahetatakse ja ühtlustatakse valdkondliku infot ning tõstetakse esile olulisemaid probleeme ja arengusuundi. Seminaril osalejad saavad valida järgmiste valdkondlike töögruppide vahel: arhitektid, avatäited, hoonetootjad, kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, projekteerijad ja insenerid ning hooneautomaatika.

Töögruppe juhivad: Ülar Mark  Eesti Arhitektuurikeskusest; Jaanus Friedenthal, Tartu Teaduspargist; Märt Riistop, Eesti Metsatööstuse Liidust; Kalev Kundla, AS Clikist ning Teet Tark ja Mauno Inkinen, Eesti Projektbüroode Liidust

Kliima- ja Energiaagentuuri juhi Kristiina Rebase sõnul on päeva eesmärgiks kaardistada energiatõhusate hoonetega seotud ettevõtluse vajadused. „Energiasäästlikus pole tänapäeval mitte üksnes popp teema, vaid praktiline vajadus nii keskkonna, kui kulude kokkuhoiu seisukohast. Seega on panustamine energiasäästlike hoonetega tegelevatele ettevõtetele kindlasti suurepärase perspektiiviga. Oluline on seejuures luua Eesti ettevõtjatele võimalikult soodsad konkurentsitingimused nii Euroopa kui kogu maailma kontekstis,“ selgitas Rebane.

EAS innovatsioonidivisioni direktor Ilmar Pralla sõnul saab koostööseminarilt ülevaate millised tegevused võiksid valldkonna arengule kõige enam kaasa aidata. „Seminari lõpuks koostame ülevaate, milliseid samme ootavad ettevõtjad EASilt ja Kliima- ja Energiaagentuurilt ning kuidas võiks ettevõtjate ja kõrgkoolide koostöö toetada valdkonna arengut,“ rääkis Pralla.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee