4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco AB teenis 2009. aastal 468,4 miljonit krooni kasumit

Rahvusvahelise projekteerimisettevõtete grupi Sweco AB 2009. aasta netokäive oli 8,49 miljardit krooni, ettevõtte maksudejärgne kasum oli 468,4 miljonit krooni ja tulu aktsia kohta oli 5,26 krooni.

Eestis esindab gruppi Sweco Projekt.

Mats Wäppling, Sweco AB president: "Sweco tegevust iseloomustab vaatamata nõrgale turuolukorrale kasumi jõuline kasv läbi aasta. Sweco Rootsi ja Norra üksused teatasid märkimisväärsest tegevusmarginaalist, meie tegevus Tšehhis ja Bulgaarias iseloomustab stabiilne areng. Balti riikides oli aasta lõpul märgata aktiivsemat tegevust.“

 „Üldine nõudlus on stabiliseerunud eri turgudel erinevalt. Näiteks on Norra turg elavnenud, samas on Soome turg endiselt nõrgal positsioonil. 2009. aastal alustas Sweco laienemist ka Poola turul, Mats Wäppling kommenteerib: "Perioodi lõpul omandas Sweco 35 töötajaga Poola vee- ning keskkonna konsultatsiooniettevõtte Hydroprojekt Kraków, mida võib pidada ettevõtte nurgakiviks Poola turul," räägib Wäppling. "Peamised mõjutajad, mis soosivad nõudlust meie teenustele, on elanikkonna kasv, linnastumine ning teadlikkuse suurenemine keskkonna- ning kliimaprobleemide teemadel, samas ka uute ELi liikmesriikide kaasajastamine. Olukord tekitab uusi ärivõimalusi ja stimuleerib pikaajalist nõudlust just keskkonna-, energia- ning infrastruktuuri valdkondades." Sweco Projekti juhatuse esimees Aare Uusalu: "Projekteerimisturg on vaatamata üldisele majanduslangusele püsinud stabiilsena nii Skandinaavias kui ka enamuses postsotsialistlikes riikides. Projekteerijatele on langus tuntav üksnes Soomes, Leedus ja Eestis. Samas Rootsi, Norra, Taani, Tsehhi ja Bulgaaria näitavad jätkuvalt tugevaid majandustulemusi."

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785