2. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänasest tõusis elektri hind

Seoses elektriaktsiisi tõusuga 1. märtsist 2010 palub Eesti Energia kõigil oma klientidel esitada elektriarvesti näit 28. veebruari seisuga hiljemalt 7. märtsiks.

Selleks ajaks esitatud näidu alusel koostatakse kliendile arve 28. veebruarini kehtiva aktsiisimääraga.

Juhul, kui näit jääb esitamata, tuleb ka enne 1. märtsi 2010 tarbitud elektrienergia eest tasuda uue aktsiisimäära alusel, mis on käibemaksuta 2 senti iga kilovatt-tunni kohta senisest suurem.

„Selle talve erakordselt külma ilma tõttu on elektri tarbimine kasvanud ning eelnevate perioodide omadest võivad praegused näidud erineda. Seoses sellega soovitame inimestel pöörata tähelepanu elektriarvesti näidule, et oma tarbimisest teadlik olla ja kaasnevate kuludega paremini arvestada,“ ütles Eesti Energia Jaotusvõrgu mõõteteenuste osakonna juhataja Mait Rahi.

Elektriarvestinäidu saab teatada e-teeninduses Eesti Energia veebilehel www.energia.ee, saates SMSi numbrile 1545 või helistades ööpäevaringsele automaatvastajaga näidutelefonile 8004545.

Vastavalt Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muudatusele on elektriaktsiisi määr 1. märtsist 2010 käibemaksuta 7 senti kilovatt-tunni kohta praeguse 5 sendi asemel. Samuti tõusevad 1. märtsist võrgutasud 1,5%, sellest on Eesti Energia oma kliente varem teavitanud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785