2. märts 2010

Taani ehitatakse 9kordne puidust kortermaja

Meil lubatakse puidust rajada vaid vaevalt kolmekorruselisi hooneid, ent Taani ehitatakse liimpuidust 9kordne hoone.

See Taanis valminud kortermaja on ühtlasi maailma kõrgeim puidust hoone. See on valmistatud liimpuitpaneelidest, mille kohapeal kokku panemine vältas märgatavalt kiiremini kui betoonist elementide puhul. Veelgi väledamalt läks kommunikatsioonide vedamine, kuna puidu sisse on ju väga lihtne ja lodev nende tarbeks auke ning avausi lõigata. Betooni peab selleks ju suisa lõhkuma ja purustama.

Valminud hoone sisaldab nii müügiks mõeldud kui sotsiaalkortereid. Selle küljed on kaetud lamedate pikslitega, mis proovivad aimata järele maja ümbritseva valguse liikumist ja toone. Ning on see siis tulekindel? Vägagi – taolised liimpuitpaneelid juba naljalt läbi ei põle.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688