2. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taani ehitatakse 9kordne puidust kortermaja

Meil lubatakse puidust rajada vaid vaevalt kolmekorruselisi hooneid, ent Taani ehitatakse liimpuidust 9kordne hoone.

See Taanis valminud kortermaja on ühtlasi maailma kõrgeim puidust hoone. See on valmistatud liimpuitpaneelidest, mille kohapeal kokku panemine vältas märgatavalt kiiremini kui betoonist elementide puhul. Veelgi väledamalt läks kommunikatsioonide vedamine, kuna puidu sisse on ju väga lihtne ja lodev nende tarbeks auke ning avausi lõigata. Betooni peab selleks ju suisa lõhkuma ja purustama.

Valminud hoone sisaldab nii müügiks mõeldud kui sotsiaalkortereid. Selle küljed on kaetud lamedate pikslitega, mis proovivad aimata järele maja ümbritseva valguse liikumist ja toone. Ning on see siis tulekindel? Vägagi – taolised liimpuitpaneelid juba naljalt läbi ei põle.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785