2. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütmine läheb kallimaks

Eesti Energia teatas, et tõstab kütte piirhinda 2,3 protsenti, põhjendades seda dollarikursi ning gaasi hinna tõusuga.

Eesti Energiale kuuluvast Iru Soojuselektrijaamast sisseostetava soojuse hinnatõus ja gaasi kallinemine, muudavad aprillist Tallinna Kütte soojusenergia piirhinda

Alates 1. aprillist 2010 kehtib ASi Tallinna Küte klientidel uus soojuse käibemaksuta piirhind 851,38 krooni MWh kohta. Uue hinnaga arved saavad kliendid mais.

Aprillis kehtima hakkav soojuse piirhind on hetkel kehtivast piirhinnast 2,3 protsenti kõrgem. Praegu Tallinnas ja Maardus kehtiv soojuse käibemaksuta piirhind on 831,93 krooni/MWh.

Aprillist kehtima hakkava uue hinna kooskõlastas Konkurentsiamet 01. märtsil 2010. Hinda korrigeeritakse vastavalt Konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind.

Soojuse piirhinna muutus on tingitud Eesti Energiale kuuluvast Iru Soojuselektrijaamast   sisseostetava soojuse hinnatõusust ja maagaasi kallinemisest. Maagaasi hinnatõusu on põhjustanud dollari kursi oluline muutus ja nafta hinnatõus maailmaturul. Iru Soojuselektrijaamast sisseostetav soojus kallines 5,5 protsenti ja maagaasi hind tõuseb Tallinna Küttele 3,5 protsenti.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785