19. veebruar 2010
Jaga lugu:

Kodumajagrupp likvideeriti

Kodumajagrupi aktsionärid otsustasid ettevõtte likvideerida, esitades täna Harju Maakohtu registriosakonnale sellekohase avalduse.

Suurtehingu ärajäämine Leedus viis sealse tütarettevõtte pankrotti ning kuna pangad ei olnud valmis laenu refinantseerima ega ka restruktureerima, algatati Kodumajagrupi likvideerimine.

"Äriühingu likvideerimise otsus, mis päädib tõenäoliselt pankrotiga on tehtud täie vastutustundega ning vabandame kahetsusega kreeditoride, aktsionäride ja ees. Oleme Kodumajagruppi arendanud vastutustundlikult, jagades riske eri turgude vahel ja tegutsedes võlausaldajate, klientide ning aktsionäride suhtes ausalt, meie parimate teadmiste ja oskuste kohaselt, millesse üleilmse finantskriisi ettenägemine kahjuks ei kuulunud,“ ütles AS Kodumajagrupi juhataja Urmas Laur.

„Kodumajagrupi arengustrateegia ei arvestanud võimalusega, et kinnisvaraprojektide kasvufaasis saabub koos globaalse finantskriisiga pankade poolse finantseerimise täielik katkemine. Kahjuks on Kodumajagrupp allutatud pankade otsusele saada pikaajalise partnerlussuhte asemel Kodumajagrupi likviidse kinnisvara omanikuks,“ ütles AS Kodumajagrupi juhataja Urmas Laur.

Leedu tütarettevõtete Otlit suurtehingu ärajäämine ja Livin Baltic arenduse seiskumine  viis Kodumajagrupi Leedu ettevõtted pankrotti ning pärast investeeringute mahakandmist e ole juhatusel kindlust, et äriühing suudab täita omakapitaliga seotud nõudeid.

Kõik Kodumajagrupi varad on panditud kreeditoridele, kellest suuremad on Swedbank, Kawe ja võlakirjaomanikud. Pangale panditud varad on ainsana likviidsed ning peaksid viimaste müügitehingute hindadele tuginedes tagama panga põhinõuete rahuldamise.

Kodumajagrupi varade bilansiline väärtus on ligi 40 miljonit krooni. Kohustuste osas on põhivõlgnevus Swedpankile 11,5 miljonit krooni ja lisaks potentsiaalsed kohustused garantiide näol. Põhivõlgnevus võlakirjaomanikele (Kawe Kapital ja VFI) on 19,8 miljonit krooni.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee