8. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalminister peab selgitama Keila haigla müüki erakätesse

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitas täna sotsiaalminister Hanno Pevkurile arupärimise, milles minister peab selgitama kavatsust müüa Keila haigla erakätesse.

„Nii kogu Eestis kui ka Tallinna ja Harjumaa piirkonnas on puudus hooldus- ja taastusravi võimsusest,“ märkis endine sotsiaalminister Jaak Aab. „Nende teenuste järgi on üha suurem nõudlus, arvestades demograafilisi protsesse ja elanikkonna vananemist. Riik saab tervishoiuteenuseid arendada eelkõige riigile ja omavalitsustele kuuluvate haiglate baasil.“

Aabi sõnul on alates 2007. aastast Sihtasutus Põhja-Eesti Regionaalhaigla (SA PERH) nõukogus olnud arutusel haigla juhatuse ettepanek  Keila Haigla kui mittekasumlik maha müüa.

„Vaatamata müügiplaanidele taotles SA PERH vahendeid Euroopa Liidu toetusprogrammist investeeringuks Keila Haiglasse,“ märkis Aab. „3. detsembril 2009 otsustas Vabariigi Valitsus eraldada Euroopa Liidu meetmest „Õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamine” 60 miljonit krooni toetust Keila Haigla rekonstrueerimiseks. Projekti raames plaanitakse rajada haigla ruumidesse 200 hooldusravikohta ja 150 hooldekodukohta.“

Aab ütles, et viimasel ajal on SA PERH nõukogus olnud arutusel Keila Haigla müük koos 60 miljoni krooni eurotoetusega investeeringuks.

„Jääb mulje, et haigla soovitakse müüa just AS-ile Keila Taastusravikeskus, kelle nõukogus ka üks arenduskonsultant ja üks kinnisvaraarendaja, kes mõlemad kuuluvad Reformierakonda,“ märkis Aab.

Alates 1995. aastast tegutseb Keila Haiglas rentnikuna AS Keila Taastusravikeskus, kes vastavalt lepingule osutab teenust ka haigla omanikule SA-le PERH.

Käesoleva aasta jaanuaris pöördus nimetatud aktsiaselts Harjumaa omavalitsuste poole, et sõlmida nendega ühise tegutsemise kokkulepe Keila Haigla baasil hooldekoduteenuse osutamiseks.

Selles pöördumises on öeldud, et AS Keila Taastusravikeskuse ja SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla vahel on lõpusirgel läbirääkimised, mille kohaselt hakkab projekti arendama AS Keila Taastusravikeskus, saades ühtlasi haigla omanikuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785