8. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska 2009. aasta tulemused Soomes ja Eestis paranesid

Skanska 2009. a. käive oli 805,9 mln eurot ning kasum enne intresside, maksude, amortisatsiooni ja erakorraliste kulude mahaarvamist oli 19,4 mln eurot.

Ärikasum oli kokku 16,6 mln eurot, mis moodustab  2,1%  netokäibest.

Põhinäitajad: Investeeritud kapitali tootlikkus (ROIC) oli 4,5% (-6,9) ning kapitali tootlikkus oli ROCE 6,7% (-10,7). Omakapitali osakaal oli 37,5% (31,5).

Finantseerimistegevus ja rahavood: likviidsus oli kogu majandusaasta jooksul hea. 2009. aasta lõpul oli intressikandvate kohustuste maht 168,1 mln EUR (218,5).

Tellimuste portfelli (tellitud tööd, mida aasta lõpul ei kajastatud veel käibena) maht oli 460,2 mln EUR (527,1). Tellitud tööde maht kokku oli 591,8 mln EUR (694,0).

Aasta lõpu seisuga oli Soomes ja Eestis töötajaid kokku 2 467 (2907).

Majanduslangus kajastus ka Skanska käibenumbrites, mis langesid ühe kolmandiku võrra. Kuid kokkuvõttes tulemused paranesid, seda eelkõige tänu heale projektijuhtimisele ning müügi- ja halduskulude rangele piiramisele. Tellimuste portfell oli väiksem kui aasta varem, kuid kasvas jälle aasta viimases kvartalis. See näitab, et turg on stabiliseerumas. Aasta lõpus oli tellimuste portfelli maht ainult 6 protsenti väiksem kui eelmisel aastal ning ehitusteenuste puhul on portfell isegi kasvanud. Elamuehituses õnnestus Skanskal tänu sotsiaalkorterite ehitamisele oluliselt vähendada langust oma elamuprojektide mahus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785