Ehitaja: vähempakkumiste süsteemi probleem on finantseerimises

AS Semuehitus juht Ahto Vink ütles, et vähempakkumiste süsteemil ei ole põhimõtteliselt häda midagi, see on kõige demokraatlikum ja ausam süsteem.

„Probleem on aga hoopis finantseerimine, kus kohalik omavalitsus võib kasutada selliseid hanketingimusi, kus pakkujast tehakse sunniviisiliselt kohaliku omavalitsuse kreeditor ja kohalik omavalitsus ei maksa selle eest sentigi intressi ja ei garanteeri ka maksmisi,“ märkis ta.

Vink ütles, et väga paljusid riigihankeid mõjutab juba hetkel pakkujate piiramine rahastamistingumusega, ei ole reaalsed maksetähtajad 90 päeva peale akteerimist - on olnud isegi 4,5 kuud maksetähtaeg.

„Kui riik reguleeriks kohaliku omavalitsuse jaoks riigihanke maksetingimused täpsemalt ja mitte ahistades ehitussektori ettevõtjaid, võiks see mõjuda konkurentsile tervendavalt,“ osutas ta ning lisas, et riik ja kohalik omavalitsus võtab ettevõtjalt intressita laenu ilma meilt küsimata, lastes riigihanke seadusel seda teha.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed