14 jaanuar 2010

Facio: madalaim hind on kõige õiglasem kriteerium

Facio Ehituse juht Toomas Tromp ütles, et madalaim hind, mille esitab kvalifitseeritud pakkuja, on kindlasti ja vaieldamatult kõige õiglasem kriteerium ja otstarbekaim ka riigi raha kasutamise seisukohalt.

„Ükski teine kriteerium, sealhulgas mitmed kavalad valemid, ei ole nii selge ja objektiivne, kuigi mõned kriitikud seda väidavad,“ märkis ta.

Tema väitel on probleemi alapakkumistest ja sellega kaasnevatest negatiivsetest ilmingutest ehitusprotsessis , mis täna vaieldamatult eksisteerib, tinginud ehitusturu järsk langus, kus ehitusettevõtjatele töö saamine on elu ja surma küsimus, mitte lihtsal osalemine järjekordselt hankekonkursil.

Tromp ütles, et  ei soovitaks täna hetkeolude sunnil kiirustada muutma riigihangete seadust. Ehitusturu taastumise faasis võivad hetkeemotsioonidel põhinevad muudatused valusalt kätte maksta. Tellijad saaksid täna ise olukord leevenda ehitushanke põhjaliku ettevalmistuse kaudu.

„Kui ikka hankedokumentides on kõik vajalikud tööd põhjalikult kirjeldatud ja nende mahud täpselt välja toodud, siis saab tellija alati ilmse alapakkuja hankelt kõrvalda. Need võimalused on tänases seaduses kõik ilusasti kirjas, paraku takerdub rakendamine pahatihti tellijapoolse ettevalmistustöö nõrkuse taha, mis tihti väljendub hankedokumentide pealiskaudsuses ja vastuolulisuses. Siit ka siis vaidlustused ja hangete venimine,“ väitis ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785