13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB sõlmis täiskorrashoiuteenuse lepingu Barrusega

ABB AS sõlmis täiskorrashoiuteenuse lepingu puidutöötlemisettevõttega AS Barrus. Viieks aastaks sõlmitud lepingu kohaselt vastutab ABB kliendi tootmisseadmete korrashoiu eest.

„ABB täiskorrashoiuteenus aitab kliendil eelkõige tõsta tootlikkust,“ kinnitas ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

Lepingu sõlmimisele eelnes põhjalik tasuvusanalüüs Võru maakonnas Verijärvel asuvas Barruse tehases, mille käigus selgitati välja ABB täiskorrashoiuteenuse kaasnev lisandväärtus Barruse tootmiseprotsessile.

„ABB täiskorrashoiuteenuse mudel toetab Barrust püstitatud eesmärkide saavutamisel," lisas Kaarel Variksaar, ABB täiskorrashoiuteenuse juht Balti riikides.

1993. aastal asutatud ja sajaprotsendiliselt Eesti kapitalil põhinev AS Barrus tegeleb kvaliteetliimpuidu tootmise ja tarnimisega. 1995. aastal hakati tootma liimpuitkilpi, 1997. aastal ümarmaterjalist saematerjali. 1998. aastal rajati saetööstus, 2004. aastal valmis liimpuidust akna- ja uksetoorikute tootmise tehas, 2008. aastal uus, Rootsi tehnoloogial põhinev saetööstus. Barruse tootmismaht oli 2009. aastal ligikaudu  40 000 m3 saematerjali 17 500 m3 liimpuitkomponente, mullune käive ulatus 153 miljoni kroonini.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785