7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toode: katus peab taluma praegusest kaks korda rohkem lund

Katusefirma AS Toode müügispetsialist Erki Loigom ütles, nii veneaegsed ehitusnormid kui ka praegused varutegurid ehituses on enam kui piisavad ka topelt suurema lumekoormuse muretuks kandmiseks.

Murelikuks teeb tema sõnul Tallinna Spordihoone näitel kaheldav ehituskvaliteet või on siis tegemist tõesti projekteerimisveaga, mida ei saa ka välistada.

Loigom osutas, et muret peaks tundma ajutise iseloomuga hoonete katustele kogunenud lumemasside pärast nagu varjualused, varikatused jms, kust oleks soovitav lumi maha lükata. “Seda võiks teha igasuguse katuse pealt, kuna lume sulamisel suureneb lume mass märgatavalt. üks kuupmeeter märga lund kaalub üks tonn!” rõhutas ta.

Lumetõkked aitavad praegu hoida vihmaveerenne ja räästa all olevat vara ja inimesi. “Ma olen täiesti veendunud, et peale esimesi sulailmasid saame ohtralt kõnesid lumetõketeta majaomanikelt, kellele on vaja paigaldada uued rennid-torud ja lisaks ka kunagi kokkuhoitud lumetõke,” arvas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785