Saaremaa Lihatööstus avas Tallinnas Peterburi teel uue logistikalao, 1200 ruutumeetril üüripinnal laiuva lao valmimisse investeeris ettevõte enam kui 1,5 miljonit krooni.
Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liikme Kristjan Leedo teatel tagab uus logistikaladu klientidele kiirema ja operatiivsema teeninduse ning paindlikumad tarnetingimused, „Kui siiani turustasime oma tooteid mandril läbi kahe edasimüüja, siis nüüd oleme sõlminud üle Eesti kõikide suuremate klientidega otselepingud. 80 protsenti müügitellimustest hakkab liikuma elektrooniliselt. Lisaks oleme välja arendanud telefonimüügi süsteemi, tänu millele saavad lahendatud ka kõik väiksemad klientide soovid ja mured,“ ütles Leedo.
Leedo sõnul hakkab läbi uue logistikalao liikuma aastas ligi 7200 tonni liha ja lihatooteid. Kokku annab uus ladu tööd viieteistkümnele inimesele.
Logistikakeskuse avamisega tipnenud 2009.-ndat aastat peab Leedo Saaremaa Lihatööstusele kokkuvõttes edukaks. „Vaatamata keerulistele aegadele oleme säilitanud oma tootmismahud. Perioodil oktoober - detsember müüsime koguseliselt 44 protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal, mis näitab, et meie toodete maitsed on eestlaste seas endiselt väga populaarsed,“ rääkis Leedo.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Saaremaa Lihatööstus on asutatud 1. aprillil 2007. aastal. Ettevõtte eelkäijaks võib pidada 1886. aastal ehitatud linnatapamaja, mis oli Eesti pinnal ehitatud teine tapamaja.
Seotud lood
Eestis on aastaid püsinud arusaam, justkui plaatsoojusvahetid, eriti niiskustagastusega ehk ERV-tüüpi seadmed, ei sobi meie kliimasse. Levinud on hirm, et need külmuvad talvel ja ei ole energiatõhusad. See müüt pärineb ajast, mil turul levisid odavad ristvoolu vahetid, mille kasutegur oli madal ja automaatika olematu. Tänapäeval on see eelarvamus ajale jalgu jäänud.