Põhjala valguspärliks  2009 sai Metro Plaza fassaad 

Tallinna linnaruumi ülesseatud arhitektuuri-, kujundus- ja talvevalgustuse hindamise alaline komisjon andis tiitli Põhjala valguspärl Tallinnas 2009 Metro Plaza fassaadi valgustuslahendusele.

Komisjon tunnistas 2009. aasta parimaks arhitektuuri- ja kujundusvalgustuse objektiks Viru väljaku ja Mere puiestee nurgal asuva ärihoone Metro Plaza fassaadi valgustuslahenduse ning seda tunnustati  tiitliga Põhjala valguspärl Tallinnas 2009.

Tiitlikonkursile laekus kokku  kuus valgustuslahenduse ettepanekut, lisaks tiitlivõitjale veel Tallinki administratiivhoone, Tallinna Tehnikaülikooli raamatukogu, Rotermanni kvartalis asuvasse endisesse Laudsepa töökotta rajatud büroohoone ja kujundusvalgustuse objektidest Tallinna sadamas valgustatud kraana ja Rotermanni territooriumil asuva vabrikukorstna valgustuslahendused.

Komisjon tõstis esile ka Tallinki administratiivhoone ja Rotermanni kvartalis asuvasse endisesse Laudsepa töökotta rajatud büroohoone valgustuslahendusi.

Komisjoni esimehe abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on parima arhitektuurivalgustuslahendusega objekt,  ärihoone Metro Plaza  fassaadivalgustus  välja ehitatud LED valgustite baasil ning ajaliselt ja erinevate värvikombinatsioonide varieerimise võimalustega.  „Loodan, et konkurss julgustab ehitiste omanikke pimedal ajal oma hoonete välisilmet iluvalgustuse abil kauniks muutma,“ ütles Boroditš ja kinnitas, et paremate arhitektuurivalgustuslahenduse tunnustamine jätkub ka järgmisel aastal.

2006. aastal hinnati parimateks kujundusvalgustuse objektideks Eesti Kunstimuuseumi peahoone KUMU ja rahvusooper " Estonia" hoone, 2007. aastal nimetati parimaks Eesti Draamateatri hoone ning tunnustati Fahle maja ja Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Toompea keskuse valgustuslahendust ja 2008. aastal nimetati parimateks Tallinna Tehnikaülikooli peahoone fassaadi ja Akadeemikute allee valgustuslahendus.    

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed