4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartusse võib ehitada kolm uut ärihoonet

Tartu linnavolikogu kehtestas neljapäevasel istungil 36 poolthäälega Ringtee 81 ja Aardla 111 kruntide detailplaneeringu, millega arendaja kavandab kolme ärihoone ehitust.

Planeeringuga on kavas liita Tammelinna linnaosas asuvad Ringtee 81 ja Aardla 111 krundid ning määrata moodustatavale krundile ehitustingimused kolme neljakorruselise ärihoone püstitamiseks ehitusaluse pindalaga kokku 4185 ruutmeetrit ja suurima lubatud kõrgusega kuni 94 meetrit.

Juurdepääs planeeritavale alale on ettenähtud Ringtee ja Aardla tänavalt, parkimine on lahendatud krundil.

Planeeritava ala suurus on ligi 1,1 hektarit. Planeeritud kruntidele ulatub Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa põhimaantee kaitsevöönd. Krundile Aardla 111 ulatub puurkaevu sanitaarkaitsevöönd.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Värvikeskuste Grupp OÜ, planeeringu koostasid Artes Terrae OÜ ja AS K&H.

Lisaks kehtestas volikogu 38 poolthäälega Raadi-Kruusamäe linnaosas aadressil Peetri 26 asuva krundi detailplaneeringu, mille koostamise eesmärk on kaaluda võimalusi 16.037 ruutmeetri suuruse tootmismaa sihtotstarbega krundi jagamiseks ning osaliselt maakasutuse sihtotstarbe muutmiseks ärimaa sihtotstarbeks.

Lubatud ehitise kasutamise sihtotstarbed krundil on tööstushooned ja büroohooned.

Planeeringust huvitatud isik on OÜ Voolmar ja planeeringu koostaja on OÜ Tartu Arhitektuuribüroo.

Volikogu võttis istungil 37 poolthäälega vastu J. Liivi 1 krundi ja lähiala detailplaneeringu ning suunas selle avalikule väljapanekule. Planeeringuga on kavas muuta kinnistu sihtotstarve ärimaaks, täpsustada ehitusõigust ja lahendada parkimine.

Planeeritav ala pindalaga ligi 3000 ruutmeetrit asub vanalinna muinsuskaitsealal Toomemäel ning hõlmab lisaks J. Liivi 1 krundile ka K. E. von Baeri 17 krunti.

Tartu linna üldplaneeringu järgi on tegemist haridus- ja teadushoonete maa ja üldmaaga. Kuna Tartu ülikool nimetatud krunti ei vajanud, müüdi see ära ja krundile soovitakse ehitada ärihoone. Seega teeb planeering ettepaneku üldplaneeringu muutmiseks krundi sihtotstarbe osas.

J. Liivi 1 krundi sihtotstarbeks määratakse ärimaa, K. E. von Baeri 17 sihtotstarbeks üldkasutatav maa. J. Liivi 1 krundil asuv hoone on lubatud restaureerida olemasolevas mahus. Krundi kasutamise otstarvetest on lubatud toitlustus-, büroo-, panga- ja administratiivhoone ning ilu- ja isikuteenust osutava ettevõtte hoone.

Planeeringust huvitatud isik ja planeeringu koostaja on Ülenurme Investeeringud OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785