13. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanalinna äripinnad odavnesid kuni poole võrra

Vanalinnast on peamiselt väljunud kauplused, kelle kliendid on saanud väljundi keskuste või siis mugavama asukohaga kaupluse näol, mistõttu hinnad on kukkunud.

Uus Maa/Seven konsultant Marko Kivirand ütles, et jätkuvalt on vanalinnas paigas niššikauplused,  turistidele mõeldud ärid ning loomulikult restoranid, pubid, lounge'id ja muud lõbustusasutused.

„Selliste äripindade järgi püsib ka stabiilne nõudlus, mis just viimasel ajal on aktiivsemaks muutunud,“ märkis ta.

Hinnad on sõltuvalt asukohast langenud 10 - 50%.

Kiviranna sõnul on kontoripindade osas olukord sama, mis paar aastat tagasi ehk vanalinna kolivad vaid ettevõtted, kellele parkimine ei ole kõige olulisem lisaväärtus. Peamiselt olid need ettevõtted, kellede taust seostus arhitektuuriga, reklaamiga, üritusturundusega jms. Osalt ka ettevõtted, kes näiteks omasid vanalinnas, mingit äri ning tuli luua nn back office. Tuleb küll tõdeda nõudlus on oluliselt kahanenud, kuna mainitud ettevõtlusvaldkondades ei ole kõige paremad ajad.

„Tulevikus näeme, et restoranid ja kohvikud on jätkuvalt huvitatud headest asukohtadest ja see hoiab üüritaseme stabiilsena ning büroode osas taastub nõudlus samuti, kui majandus keerab tõusujoonele, sest miljööd ja ainulaadsust hinnatakse jätkuvalt,“ märkis Kivirand.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785