11. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muinsuskaitseamet tunnustas Viimsi mõisa taastamistöid

Viimsi mõisa hävimisohus valitsejamaja kevadel lõpule jõudnud restaureerimistööd tõid 1Partner Ehitusele Muinsuskaitseametilt tunnustuse kõrgetasemelise restaureerimise eest.

Tunnustamist väärinud projekti raames restaureeris 1Partner Ehitus Viimsis aadressil Pargi tee 10 asuval mõisaterritooriumil eluhooneks 1214. aastasse ulatuva ajalooga Viimsi mõisa valitsejamaja ja piimaköögi. Varisemisohus valitsejahoonet-piimakööki hakati taastama 2008. aasta jaanipäeva eel, tööd lõppesid vähem kui aastaga.

Projekti muinsuskaitselise järelevalveeksperdi ja arhitekti Andri Ksenofontovi hinnangul teostati tööd loominguliselt ja väga kõrge kvaliteediga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785