11. november 2009

Hinnatakse ehitusmaavarade keskkonnamõju

16. novembril algusega kell 14 toimub Keskkonnaministeeriumi suures saalis  ehitusmaavarade kasutamise riikliku arengukava keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu.

“Igasugune kaevandamine mõjutab keskkonda, ehitusmaavarade puhul kaasneb kõige suurem mõju lubja- ja dolokivi kaevandamisega,” ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) esialgne aruanne näitabki seda, millist mõju avaldab jätkuv ehitusmaavarade kaevandamine keskkonnale. Seejuures on hindajad lähtunud kolmest variandist.

“Kõigepealt analüüsivad nad seda, missugune keskkonnamõju kaasneb ehitusmaavarade kaevandamisega siis, kui see jätkub senisel kujul. Seejärel hindavad nad mõju olukorras, kui riik hakkab kaevandamisse senisest rohkem sekkuma,” selgitas Raudsep.

Lisaks analüüsivad hindajad kava kooskõla EL keskkonnapoliitika ning säästva arengu põhimõtetega ja pakuvad välja soovitusi kaevandamise käigus tekkivate keskkonnamõjude vähendamiseks. Ka toob KSH aruanne välja ehitusmaavarade kaevandamise mõju inimeste tervisele, sotsiaalsetele vajadustele ja varale, kultuuripärandile ja jäätmetekkele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688