11. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinnatakse ehitusmaavarade keskkonnamõju

16. novembril algusega kell 14 toimub Keskkonnaministeeriumi suures saalis  ehitusmaavarade kasutamise riikliku arengukava keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu.

“Igasugune kaevandamine mõjutab keskkonda, ehitusmaavarade puhul kaasneb kõige suurem mõju lubja- ja dolokivi kaevandamisega,” ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) esialgne aruanne näitabki seda, millist mõju avaldab jätkuv ehitusmaavarade kaevandamine keskkonnale. Seejuures on hindajad lähtunud kolmest variandist.

“Kõigepealt analüüsivad nad seda, missugune keskkonnamõju kaasneb ehitusmaavarade kaevandamisega siis, kui see jätkub senisel kujul. Seejärel hindavad nad mõju olukorras, kui riik hakkab kaevandamisse senisest rohkem sekkuma,” selgitas Raudsep.

Lisaks analüüsivad hindajad kava kooskõla EL keskkonnapoliitika ning säästva arengu põhimõtetega ja pakuvad välja soovitusi kaevandamise käigus tekkivate keskkonnamõjude vähendamiseks. Ka toob KSH aruanne välja ehitusmaavarade kaevandamise mõju inimeste tervisele, sotsiaalsetele vajadustele ja varale, kultuuripärandile ja jäätmetekkele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785