6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus paraneb elektrivõrgu töökindlus

Täna kirjutasid renoveeritud Anne 110 kilovoldise (kV) alajaama üleandmise lõppaktile alla Elering OÜ juhatuse esimees Lembit Vali ja juhatuse liige Kalle Kilk ning AS Merko Ehitus juhatuse liige Andres Agukas.

Renoveerimistööde tulemusena paraneb alajaama töökindlus ning trafode ümber rajatud müratõkkeseinad vähendavad   piirkonna  keskkonnamõjusid.

Anne 110 kV alajaam on üks Tartu piirkonna sõlmalajaamadest, millega on ühendatud  AS-le  Anne Soojus kuuluv 25 megavatise tootmisvõimsusega Tartu elektri ja soojuse koostootmisjaam.

Rekonstrueerimise käigus paigaldati sagedasti remonti vajavate 110 kilovoldiste seadmete asemele kaasaegsed seadmed. Olemasolevasse juhtimishoonesse paigaldati kaasaegsed releekaitse- ja juhtimisseadmed. Lisaks ehitati õlitäitega trafodele uued avariiõlivannid koos õlipüüduritega ning trafod ümbritseti müratõkkeseintega.

Rekonstrueerimistöid Anne alajaamas alustati aastal 2008 ning tööde maksumus oli 41,7 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785