4. november 2009

Mustamäele kavandatakse kõrghoonet

Tallinna linnavalitsus kehtestab detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada Mustamäele Tammsaare tee äärde kuni 29 korruselise hoone.

Detailplaneeringu kohaselt on A. H. Tammsaare tee 102a ja 104a kinnistuid ning lähiala hõlmavale 4,75 ha suurusele alale kavandatud kuni 29-korruseline maksimaalselt 95 m kõrgune, kuni 10-korruseline ja kuni 8-korruseline äri- ja eluhoone. Planeeritavatel hoonetel võib lisaks olla kaks maa-alust korrust.

Planeeritav maa-ala asub A. H. Tammsaare tee ja Mustamäe tee ristumiskoha vahetus läheduses, põhjast piirneb planeeringuala 5-  ja 9-korruseliste hoonetega, idast garaažikompleksiga ja sõiduautode parklaga, lõunast garaažikompleksi ja A. H. Tammsaare teega ning läänest Mustamäe teega.

Planeeringuala kontaktvööndisse jääval alal on hoonestus väga erinev – 5- ja 9-korruselised paneelelamud, 14- ja 17-korruselised tornelamud ning ühekorruselised garaažikompleksid. Lähipiirkonda jäävad mitmed kaubanduskeskused ja poed, millest suurim on Mustika kaubanduskeskus. Elamute vahel on haljasalad. Lähimad rekreatsioonialad on Lepistiku park ja Kadaka parkmets.

Planeeringulahenduse kohaselt nähakse ette alale 297 korteri rajamine.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Merkturv. Detailplaneering algatati Tallinna Linnavalitsuse 25. aprilli 2007 korraldusega nr 731-k. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688