4. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laitse raudteeperrooni metalltarindid said tõhusaima korrosioonikaitse

Harjumaal Laitses avas Eesti Raudtee esimese uuendatud ooteperrooni, mille metallkonstruktsioonide pinnakatmisel kasutati uue põlvkonna kuumtsinkimise täisteenust Zincplus.

Kuumtsinkimistehases Zincpot (AS Paldiski Tsingipada) viidi läbi konstruktsioonide tsinkimine ja Zincplus passiveerimine ning osad konstruktsioonid kaeti seejärel värviga, mis annab ooteperrooni piiretele ning laternapostidele tõhusaima korrosioonikaitse, teatas Zincpot.

„Avaliku sektori hangetes on hakatud tähelepanu pöörama asjaolule, et rajatiste puhul on tähtsad ka hoolduskulud. Tõhus korrosioonikaitse tähendab väiksemaid kulutusi rajatise elukaare kontekstis,“ kommenteeris Zincpoti tegevjuht Peeter Poolake.

Poolake selgitas, et passiveerimine on tsingitud pinna järeltöötlusprotsess, mis annab terast kaitsvale tsingikihile omakorda oksüdeerumiskaitse ning seeläbi säilitab tsingipind kena dekoratiivse välimuse. „Passiveeritud tsingipind säilitab paari aasta  jooksul oma läikiva kaubandusliku välimuse ning seda saab ilma keeruka lisatöötlemiseta soovi korral värvida, mida Laitse perrooni rajatiste puhul ka tehti,“ lisas Poolake.

Zincpot pakub piirkonna metallitööstusettevõtetele terase korrosioonikaitse teenust kuumtsinkimise meetodil, olles täna valdkonna kõige moodsama ja keskkonnasõbralikuma sisseseadega kuumtsinkimistehas Põhja- ja Baltimaades.

Zincpot käivitab novembris Baltikumis ainulaadse pisidetailide kõrgetemperatuurilise kuumtsinkimise tehnoloogia, mis võimaldab kvaliteetselt tsingiga katta ka keermestatud pinnad, ilma et keermed vajaksid järeltöötlust. Bureau Veritas on omistanud Zincpotile kvaliteedisertifikaadi ISO 9001:2008, keskkonnasertifikaadi ISO 14001:2004 ning töötervishoiu ja tööohutuse sertifikaadi OHSAS 18001:2007.

Tehasel on alates 2008. aasta novembrist keskkonnakompleksluba, millega Zincpot täidab Euroopa Liidu saastuse kompleksse vältimise ja kontrolli direktiivi kehtestatud kõrgeimad keskkonnanõuded.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785