2. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusloa saanud eluruumide arv langes aastaga 65 protsenti

Statistikaameti andmeil sai tänavu kolmandas kvartalis uusehitistes ehitusloa kokku 359 eluruumi, mis on võrreldes mullu sama ajaga 65,3 protsenti ja võrreldes tänavu teise kvartaliga 40,7 protsenti vähem.

Ehitusloa saanud eluruumide kogupindala vähenes kolmandas kvartalis aastaga 57,1 protsenti ja kvartaliga 34,6 protsenti 57.400 ruutmeetrini.

Eluruumi keskmine suurus oli uusehitistes 2009. aasta kolmandas kvartalis 159,9 ruutmeetrit, mis on võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga 23,8 ja võrreldes tänavu teise kvartaliga 10,2 protsenti rohkem.

Kasutusloa sai uusehitistes selle aasta kolmandas kvartalis kokku 689 eluruumi, mis on aastases võrdluses 32,7 protsenti ja kvartaalses võrdluses 27,6 protsenti vähem.

Kasutusloa saanud eluruumide kogupindala vähenes tänavu kolmandas kvartalis aastaga 10,1 protsenti ja kvartaliga 8,8 protsenti 76.900 ruutmeetrini.

Uusehitistes kasutusloa saanud eluruumide keskmine suurus oli kolmandas kvartalis 111,6 ruutmeetrit, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 33,7 protsenti ja võrreldes tänavu teise kvartaliga 26 protsenti rohkem.

Mitteeluhoonetest sai uusehitistest tänavu kolmandas kvartalis ehitusloa kokku 784 hoonet, mis on võrreldes mullu sama perioodiga 7,5 protsenti rohkem ja võrreldes tänavu teise kvartaliga 3,2 protsenti vähem.

Uusehitistes ehitusloa saanud mitteeluhoonete kasulik pind vähenes tänavu kolmandas kvartalis aastaga 32,1 protsenti ja suurenes kvartaliga 37,4 protsenti 259.400 ruutmeetrini.

Uusehitistes sai kolmandas kvartalis kasutusloa 233 mitteeluhoonet. Mullu kolmandas kvartalis oli sama näitaja 235 ja tänavu teises kvartalis 229.

Kasutusloa saanud mitteeluhoonete kasulik pind vähenes kolmandas kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 40,3 protsenti ja võrreldes selle aasta teise kvartaliga 42 protsenti 156.300 ruutmeetrini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785