Nordecon Infra vaidlustas 300 mln kroonise teelõigu hanke

Nordecon Infra vaidlustas ligi 300 mln kroonise Loo-Maardu teehanke, sest ühispakkumise teinud AS Merko Ehitus, Tallinna Teede AS ja SIA Merks ei vasta kaebaja väitel tingimustele - puuduvad referentsid ja kolme aasta käive.

Ühispakkujad osalesid ühispakkumisega riigihanke „E20 Loo-Maardu teelõigu ehitus“ (viitenumber 113002) ehitushankel ning esitasid 19. augustil 2009 pakkumuse summas 288,8 mln kr (käibemaksuta), mis oli kuuest esitatud pakkumisest odavaim, teatas Nordecon Infra börsile.

23. oktoobril 2009 esitas paremuselt teise hinnapakkumise (318 779 999,60
krooni ilma k/m-ta) esitanud AS Nordecon Infra Riigihangete Vaidlustuskomisjonile vaidlustuse tunnistada kehtetuks Maanteeameti peadirektori 13. oktoobri 2009. aasta käskkiri nr 335 osas, millega kvalifitseeriti riigihanke nr 113002 „E20 Loo-Maardu teelõigu ehitus“ hankele ühise pakkumise esitanud Ühispakkujad, kuna nad ei vasta kvalifitseerimisnõuetele referentsobjektide ja käibe osas.

AS Nordecon Infra viitab sellele, et AS Merko Ehitus on 1. augustil 2008
äriregistrisse kantud äriühing, kes ei saa vastata kvalifitseerimistingimustele, milles nõutakse andmeid viimase kolme majandusaasta netokäibe ja viimase viie aasta jooksul tehtud tööde osas ning et nõutud referents ja käive puuduvad ka Tallinna Teede AS-il ja SIA Merksil.

Tallinna Ringkonnakohus leidis 28. novembri 2008 otsuses, et kogu oskusteave ja ehituskogemus on AS-ile Merko Ehitus jagunemisel üle läinud. Ka Tallinna Halduskohus kinnitas äsjases otsuses Merko Ehitus seisukoha õigsust.

Tallinna Halduskohus märkis 20. oktoobri 2009 otsuses järgmist: „Hinnates AS Merko Ehitus (reg. nr 10068022) 30.04.2008.a. koostatud ja tõestatud jagunemiskava, on ilmne, et AS Merko Ehitus (reg. nr 11520257) omab nõutavat pädevust hankeobjekti ehitamiseks.“ Samale seisukohale on asunud ka Riigihangete Vaidlustuskomisjon.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed